Cleansing time *Micellair Water*

Bijna ieder merk heeft tegenwoordig wel een micellair water. Je kunt het ’t beste omschrijven als een vakantiereiniger. Micellair water gebruik je namelijk voor de snelheid en het gemak.

Het is een milk, lotion en oogmake-up remover in één. Je bezuinigt op het aantal flessen reinigers, maar niet op het aantal watjes 🙂 Daar heb je er wel een flink aantal van nodig wil je met één flesje je gehele gelaat schoonmaken.

De meeste micellair waters zijn waterachtig van textuur en geschikt voor de normale tot gecombineerde huid. Heb je een droge of vochtarme huid, neem er dan een op oliebasis.

BiothermEauMicellaire

Een goede micellair water reinigt je huid en ogen grondig (ook waterproof mascara), is zacht voor je huid, droogt ‘m niet uit en prikt niet in je ogen. Ik testte drie merken; Biotherm Biosource Eau Micellaire, Lancôme Eau Micellaire Douceur en Douglas Make-up Remover Micellar Water. Alle drie zijn ze mild voor mijn huid en maken ze m’n huid goed schoon zonder uit te drogen. Biotherm lijkt je huid zelfs ook te verzorgen.

LancomeEauMicellaireDouceur.

Douglas heeft micellair water in verschillende formaten (50, 200 en 400 ml). De 50 ml vind ik persoonlijk heel fijn. Je neemt ‘m makkelijk mee op reis of in je handtas. Zo heb je binnen no-time je make-up van je gezicht als je heerlijk met je toet in het zonnetje wil.

De minst fijne van de drie micellair waters vind ik die van Lancôme omdat ie een beetje prikt in mijn ogen. Maar de micellair waters van Biotherm en Douglas zijn aanraders!

 

Deel deze blog: