Customized nails met (P)LAKWERK

Customized nails is een trend. Bij voorkeur gezet door een echte nail artist. Heb je die niet in de buurt en ben je zelf niet zo behendig? Geen nood! Jessica Scholten, founder & owner van nagelsalons LAKWERK, bedacht samen met Saar Koningsberger (P)LAKWERK. Een setje press on nails waarmee je binnen een mum van tijd hele knappe nagels hebt in een te gek design. Ik sprak erover met Jessica!

Tijdens de lockdown konden mensen helaas niet terecht bij haar salons en ontstond bij ons het idee voor de press on nails. “Het bestaat al heel lang en ik gebruikte het zelf ook vaak bij fashionshows en fotoshoots voor onder andere Glamour, Elle, Vogue en Harpers Bazaar. Ik draag ze zelf ook veel. Vooral als ik weinig tijd heb. Dan ben ik ready in 15 minuten en zien m’n nagels er weer tip top uit. Ik maak dus veel gebruik van mijn eigen product 😊.”

Designs
In mei dit jaar lanceerde Jessica de eerste 3 designs. Flaming Hot (rode vlammen), Star-Struck (zwarte sterren) en Spirit Animal (groene fade met zebraprint). “De designs zijn ontworpen op basis van de populairste looks in de salons. Iedereen heeft weer zin in iets vrolijks op de nagels dus daar passen deze designs goed bij. Flaming Hot is het meest populair. Hoewel groen op dit moment juist de meest trendy kleur is, ook in kleding en accessoires. Daar passen de Spirit Animal nagels dan weer perfect bij.”

Hoe werkt het?
In de at-home mani’s zitten 24 press on nails van hetzelfde design. Er zit dus altijd wel een nagel tussen die mooi over je eigen nagel past. Elk setje bevat naast de nagels, een vijl, bokkenpootje, alcohol doekje, nagellijm en sticky tabs. Je kan de nagels op twee manieren aanbrengen: met lijm of sticky tabs. Wil je de nagels voor langere tijd ophouden, gebruik dan de nagellijm. Wil je ze alleen voor naar een feestje dan gebruik je de sticky tabs.

Vind je de nagels te lang, dan vijl je ze gewoon naar jouw gewenste lengte en vorm. En valt er eentje tussentijds af dan zitten er dus nog genoeg nagels in het doosje om er weer nieuwe op te zetten. Op de site van LAKWERK vind je een filmpje hoe je de nagels aanbrengt. Ik vond het super simpel en bij mij bleven ze ongeveer 1,5 week goed zitten met nagellijm. Ik heb ze wel flink korter gemaakt want ik ben niet zo van de lange nagels.

Tips om ze eraf te halen
“Als je de nagels met lijm hebt vastgemaakt, trek ze er dan niet af maar laat ze echt soaken in nagellakremover. Dan weken ze los en gaan ze er zo af. Met de sticky taps gaat het een stuk makkelijker. Met een beetje nagelriemolie zijn ze er zo vanaf.”

Over LAKWERK
Jessica Scholten startte LAKWERK op de kop af 3 jaar terug samen met actrice Saar Koningsberger. In Amsterdam bevinden zich twee nailart salons. En inmiddels is er ook een Nailschool waar je terecht kunt voor het volgen van bootcamps, masterclasses en (online) trainingen. Zo kun je ook als je niet in de buurt woont, vanachter je laptop leren hoe je strak lakt of de mooiste sterren op je nagels versiert.

Haar inspiratie voor de nagels haalt Jessica vooral uit haar klanten. “We begonnen ooit met een menu van 20 looks. De helft wist nog niet hoe je de looks toen moest maken en dan sprong ik bij als vliegende kiep. Nu komen klanten binnen met hele Pinterest-borden van wat ze willen en worden de ontwerpen steeds gekker. Maar niks is voor mij te gek. Klanten zijn vaak ook al helemaal into nails, dus samen met de klant ontstaan er dan ontwerpen. Voor de salons haal(de) ik mijn inspiratie vooral uit Londen, New York en LA. Ik dacht destijds: dat moeten wij ook in Nederland hebben!”

Toekomstplannen
“Ik wil heel veel, ik ben nooit uitgespeeld en houd van ondernemen. Ik kom nog met een platform voor de beautyindustrie, een eigen productlijn en er gaat nog iets spectaculairs gebeuren met LAKWERK!” Wat ik ook probeerde, ik kreeg het nieuws niet losgepeuterd. Dus laten we Jessica en haar LAKWERK vooral goed in de gaten houden! Oh ja en schaf zo’n gezellig setje (P)LAKWERK aan. Zwaaien we beeldig naar elkaar op een terrasje 😊

 

Deel deze blog: