Een boterzachte huid met Payot

Payot heeft twee nieuwe producten ontwikkeld voor de droge huid. Een gezichts-en lipverzorging zijn toegevoegd aan de al bestaande productlijn genaamd Nutricia (niet te verwarren met…). Ik mocht deze producten testen en vertel je er graag meer over.

Kenmerken droge huid
Een droge huid heeft vaak als kenmerken schilfertjes, droogtelijntjes, rode of geïrriteerde plekken, een trekkerig gevoel en/ of doffe uitstraling. Niet fijn dus. De oorzaken van een droge huid zijn divers. Gewoon genetisch, invloeden van zon of winters weer, of juist door gebruik van verkeerde huidverzorging (veel warm water, zeep, irriterende stoffen als parfum en alcohol in crèmes). Een goede verzorging is dan belangrijk om de huidbarrière weer te herstellen.

Nutricia Baume Super Réconfortant
Payot heeft een dag-en nachtverzorging voor de droge huid. Payot omschrijft het zelf als een ultra verzorgende en herstellende verzorging voor de zeer droge huid. Het is een intense voeding die je twee keer per dag kunt aanbrengen. Maar je kunt ‘m ook als masker in de winter gebruiken of op zeer droge delen van je lichaam (ellebogen, knieën, handen) aanbrengen.

De crème ziet er in eerste instantie romig uit in de pot. Maar het is een soort boter als je ‘m uit het potje haalt. Daarna smeert de crème heel fijn uit en smelt het als het ware met je huid samen. Je huid wordt er gelijk zijdezacht van, goed gevoed en glanzend.

Uiteraard heb ik even naar de ingrediënten van de crème gekeken. De crème bevat barrièreherstellende stoffen voor de huid zoals shea butter en glycerin. Heel fijn om je huid te verzachten, hydrateren, herstellen én beschermen. Daarnaast bevat de crème voedende oliën (jojoba, kokos, amandel) en vetten die de huid voeden, verzachten en hydrateren.  Kortom: een goede crème om je droge huid weer in balans te krijgen en je vochtbalans weer te herstellen.

Nutricia Baume lèvres cocoon
Naast gezichtsverzorging heeft Payot ook een nieuwe lipverzorging. Deze gelige balm voedt, verzacht en verzorgt de meest droge of beschadigde lippen. Een heel fijn product. Het is niet heel vet of plakkerig, maar geeft een subtiele glans en verzorgt goed. Bovendien ruikt deze gelige balm heel lekker.

Wat vind ik ervan?
De gezichtscrème is echt heel fijn! Zelf heb ik geen hele droge huid, dus is ie iets te rijk voor dagelijks gebruik. Maar ik kan ‘m je zeker aanraden als jij wel last hebt van een droge huid. Het is een hele fijne en goede crème boordevol goede ingrediënten. De lipverzorging is fijn. Een goed product, maar dan geef ik toch de voorkeur aan m’n andere favo lipproducten op dit moment omdat ik die net wat vetter en lekkerder vind.

Meer informatie over deze producten of over het merk Payot vind je op de website.

Deel deze blog: