Een gezonde weerstand met Blend New Day

In deze tijd van het jaar, helemaal nu het coronavirus weer zorgt voor hoge aantallen besmettingen, is het werken aan een goede weerstand hartstikke belangrijk. Eén van de manieren om aan een goede weerstand te werken, is met voedingssupplementen van Blend New Day. Een combinatie van 4 belangrijke vitamines om je immuunsysteem een boost te geven. Ik testte dit dagelijks vitaminepakket én sprak hierover met Brenda ten Vergert, oprichtster en eigenaresse van Blend New Day.

Over Blend New Day
Eerlijk voor de natuur en je lijf en eerlijk geproduceerd. Daar staat Blend New Day voor. Ze gebruiken zo veel mogelijk vegan, biologische en duurzame ingrediënten voor hun juices, soepen en powershots. De juices worden ambachtelijk met de hand geperst met behulp van een slowjuicer. Hiervoor gebruiken zij 100% biologische groenten en fruit, het liefst zoveel mogelijk ongeschild en ongesneden voor het optimale behoud van vitaminen en mineralen. De soepen zijn ook vers huisgemaakt en 100% biologisch, vegan, gluten- en lactosevrij. Daarnaast zijn ook supplementen als aanvulling op een gezonde leefstijl. Deze zijn 100% natuurlijk en bij voorkeur vegan.

Wie mij al langer volgt, weet dat ik ook al eens een detoxkuur van Blend New Day gedaan heb. Dat beviel mij hartstikke goed! En ik plan weleens een balansdag in met behulp van de Balansbox. Altijd fijn om deze lekkere, gezonde sapjes op voorraad te hebben. Ook voor dagen waarop we pizza of frietjes eten ? Ik was dan ook hartstikke benieuwd naar de voedingssupplementen van het gezonde merk.

Het dagelijks vitaminepakket bestaat uit 4 verschillende supplementen: Sunshine in a Bottle (vitamine D3), C Your Skin (vitamine C), Beauty & Brain (Omega3) en My Daily Detox (Chlorella).

Waarom deze combinatie van 4 supplementen?
“Met de orthomoleculaire wetenschap als basis stellen we onze supplementen zorgvuldig samen. Daarbij zijn hoge werkzaamheid en de beste grondstoffen de basis.

1. Vitamine C (C Your Skin)
Iedereen weet dat vitamine C goed is voor je weerstand en het ondersteunt je immuunsysteem. Mensen denken vaak genoeg vitamine C binnen te krijgen, maar zeker niet iedereen komt ook aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 200 gram fruit en 250 gram groente per dag. Volgens de orthomoleculaire geneeskunde heb je zelfs 400 gram per dag nodig. Gemiddeld komen we vaak maar aan 140 gram. Niet gek dus om je dagelijkse dosis vitamine C aan te vullen.

2. Vitamine D (Sunshine in a bottle)
Daarnaast heeft vrijwel iedereen ’s winters, bij gebrek aan zonlicht, een tekort aan vitamine D. Vitamine D is belangrijk voor een goede weerstand maar ook goed voor je botten, spieren en zelfs voor het verhogen van je vruchtbaarheid. Zoals de afgelopen week in diverse kranten te lezen was, speelt vitamine D een belangrijke rol tegen corona. Hoogleraar immunologie Huub Savelkoul; “Het is bewezen dat vitamine D helpt tegen luchtweginfecties. En er is nu ook wetenschappelijke studie die aantoont dat vitamine D kan bijdragen aan een minder ernstig verloop van Corona.”

3. Chlorella (My Daily Detox)
Chlorella adviseren we ook vaak voor een onrustige huid. Het zuivert namelijk, werkt ontstekingsremmend, ontgift, zorgt voor minder acne, een betere hormoonbalans én versterkt je immuunsysteem.

4. Omega3 (Beauty & Brain)
Tot slot is Omega3 belangrijk voor je hart, een gezond cholesterol en heeft een positieve invloed op je hersenen. Het gebruik van Omega3 is afhankelijk van je leefstijl. Veel Omega3-vetzuren zitten in vette vis als zalm, haring en paling. Maar we eten dit vaak te weinig. Een dagelijkse aanvulling op je voeding is dus belangrijk.”

Is dit de gouden combi of missen we nog supplementen?
“Deze 4 verschillende soorten supplementen zijn de basis. Ik vind eigenlijk nog dat magnesium erbij moet, maar hiervan hebben we nog niet een geschikte vorm gevonden (qua dosering). Daarnaast is ons nieuwe product Perfect Cell Collagen inmiddels op de markt, deze is vloeibaar en zit boordevol vitamine B. Collageen werkt niet alleen anti-aging maar is ook heel goed voor je bindweefsel en kraakbeen. Dat laatste weten veel mensen vaak niet.”

Waarom zou ik 4 aparte supplementen slikken en niet bijvoorbeeld een multivitaminen? En waarom juist Blend New Day?
“Ik adviseer sowieso nooit multivitaminen. Daarin zit van alles maar een beetje. Multi’s doen niet voldoende voor je om die tekorten in je lijf weg te werken. In dit geval is goedkoop vaak duurkoop. Je denkt dat je geld bespaart met een multivitaminen, maar dat is niet zo. Koop altijd losse vitamines. Belangrijk is dat je hoge doseringen neemt. Er is zoveel rotzooi te koop. Bij heel veel andere merken moet je maar eens kijken op het etiket hoeveel er daadwerkelijk van een vitamine inzit en of het daadwerkelijk goed in je lijf opgenomen wordt. Soms zou je er dan eigenlijk wel 5 tabletten van moeten slikken om voldoende binnen te krijgen en ben je net zo duur of zelfs duurder uit. Bij ons is het: wat je ziet op het etiket, is wat je krijgt. Supplementen met hoge doseringen. Als er op de verpakking staat dat je maar 1 pilletje nodig hebt, dan is dat ook zo. Alle supplementen zijn bij voorkeur vegan.”

Wat is je advies voor ons tijdens deze coronatijd?
“Gezond leven is altijd belangrijk. Een gezonde leefstijl draagt bij aan gezond ouder worden. Als het rode lampje op het dashboard van je auto gaat knipperen, kijk je waar gaat het mis? Waar mankeert er wat? Zo moet je ook naar je lijf kijken. Je voorkomt corona of griep niet door voedingssupplementen te nemen, maar het kan er wel minder heftig door zijn en je bent minder vatbaar. De supplementen zijn afhankelijk van je leefstijl. In deze ‘snottertijd’ en periode van het jaar is vitamine C heel belangrijk in verband met verkoudheid om het voor te blijven of zo kort mogelijk te houden. En vitamine D heb je gewoon in de winter altijd nodig. Wij adviseren alle 4 de supplementen, dan weet je zeker dat je goed zit. Vind je dat te prijzig, kijk dan naar waar je persoonlijk een tekort aan hebt door je voeding.”

Mijn ervaring
Ik begon met het dagelijks vitaminepakket terwijl ik een beginnende griep had, dus die timing was onhandig. Was ik maar eerder begonnen, echt toen de ‘r’ in de maand was dan had ik het misschien kunnen voorkomen. Ik was zo grieperig dat ik zelfs een coronatest heb gedaan maar die was gelukkig negatief. Van die griep ben ik nu af en ik voel mij weer fit. Ondanks dat ik vaak weinig slaap krijg met een dreumes als Vic en je met kids vaak vatbaarder bent voor virussen. Wat ik daarnaast ook merk, is dat mijn menstruatie minder heftig is. Heel m’n hormoonhuishouding was uit balans namelijk na de geboorte van Vic. Ik had een week voor m’n menstruatie zelfs al last, nu niet meer. En daar ben ik stik blij mee.

Ik blijf dit vitaminepakket zeker tot aan het voorjaar gebruiken. Een goede weerstand en mij fit voelen, zijn nu meer dan ooit belangrijk voor mij. Helemaal nu wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond hoe belangrijk onder andere vitamine D is. Bovendien kom ik echt de meeste dagen niet aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheden groente, fruit en vette vis. De juices vind ik ook een aanrader. Zo handig om die in je vriezer te hebben liggen. Gemak dient de mens ?

Meer informatie?
Meer informatie over het vitaminepakket en hun andere producten vind je op de website van Blend New Day.

Deel deze blog: