Filorga Oxygen Peel

Voor een frisse, stralende en egale huid is het noodzakelijk om je huid met regelmaat te exfoliëren. Er zijn verschillende manieren om je dode huidcellen te verwijderen, zoals scrubben en peelen. Filorga heeft sinds kort een lotion die je huid exfolieert, hydrateert en zuurstofinbrengend werkt. Kortom; een review waard.

Filorga Oxygen Peel is een lotion op basis van Alpha Hydroxy Acids (AHA’s), ook wel fruitzuren genoemd. Eén van die fruitzuren is glycolzuur, wat tegen fijne lijntjes werkt. De andere ingrediënten in deze peeling zijn fytinezuur wat zorgt voor een stralende huid, citroenzuur verkleint de poriën, salicylzuur verbetert de huidtextuur en amandelzuur egaliseert de teint. En dat alles met een hoge concentratie (6%).

Daarnaast bevat de lotion hyaluronzuur, gericht op hydratatie van de huid en werkt vochtvasthoudend. Tot slot werkt de lotion zuurstofinbrengend. Zuurstof wordt steeds belangrijker voor onze huid, zeker in een wereld waarin ons zuurstofgehalte steeds slechter wordt door vervuiling, UV-straling en stress. De Oxygen Peel bevat zogeheten zuurstofvangers om je huidcellen nieuwe lucht te geven. Dat zorgt voor een frisse en stralende huid.

Hoe werkt het?
Je gebruikt de lotion na het reinigen van je huid. Je hoeft ‘m niet af te spoelen, maar laat ‘m even intrekken en zijn werk doen. Daarna breng je je dag-of nachtverzorging aan. Je mag de lotion zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken. Als je ‘m overdag gebruikt, houd er dan wel rekening mee dat je huid wat gevoeliger is voor zonlicht. Ondanks dat het herfst is, zou ik toch een crème met zonnefactor (>SPF15) gebruiken.

De lotion is geschikt voor alle huidtypen en voor dagelijks gebruik. Persoonlijk zou ik wel beginnen met om de dag ’s avonds de lotion gebruiken om je huid eraan te laten wennen. De lotion zit in een handige pompflacon zodat je de juiste hoeveelheid eruit haalt. Twee pompjes zijn echt genoeg om je huid, hals en decolleté te gebruiken.

Wat ik ervan vind?
Ik vind het een fijne lotion! Hij voelt verfrissend aan op je huid. Ik merk dat ie ook nog eens heel erg goed net dat laatste restje make-up van mijn gezicht verwijdert. Mijn huid voelt telkens super schoon, zacht en fris aan. Omdat mijn huid wat gevoelig is op het moment gebruik ik de Oxygen Peel alleen ’s avonds. Het zorgt echt voor een gladde en stralende huid. Een fijn product als je het mij vraagt!

De Filorga Oxygen Peel is onder andere te koop bij Ici Paris XL.

Deel deze blog: