In gesprek met: Unmade Copenhagen

Op de Modefabriek spotte ik het merk Unmade Copenhagen. Een Deens accessoire merk. Nog wat minder bekend in Nederland, maar het is upcomming. Ik ben fan van de shawls, schoenen, tassen en andere accessoires van dit merk. Ik sprak met de designer; Camilla Moesgaard. We spraken over de gedachte achter het merk, haar inspiratiebronnen voor de collecties en wat we nog allemaal van het merk kunnen verwachten. Veel leesplezier!

Vertel eens iets over het merk!
In 2016 gingen de merken Maya Copenhagen (shawls) en byBURIN (leren tassen) samen en vormden het nieuwe merk en concept Unmade Copenhagen. Jonger en meer fashion-wise dan de twee andere merken. Onze slogan is ‘Your Unmade whithout us’. Als je geen accessoires draagt, is je look niet compleet. Je voegt accessoires niet zomaar toe aan je look, ze maken je look! We maken allerlei accessoires met een Scandinavische touch. Onze items geven een personal touch aan de look van elke vrouw.

 

Wat of wie inspireert je?
Het kan van alles zijn. Maar vooral cultuur, steden en landen inspireren mij. We werken elk seizoen met een nieuw thema. Voor de zomercollectie van 2018 (SS18) was ik bijvoorbeeld geïnspireerd door Australië. Ik was daar een paar jaar terug en had verschillende herinneringen aan hoe het daar was; de warmte van de woestijn, hoe de oorspronkelijke inwoners leefden (Aboriginals) met hun gezichtsbeschildering, het stadse leven in Sidney en architectonische gebouwen zoals het Sydney Opera House. Het kleurgebruik en prints zijn daarop geïnspireerd en o.a. verwerkt in de ontwerpen van de shawls.

 

Voor elke collectie hebben we onze muze. Elk seizoen zorgen we dat onze nieuwe collecties inspirerend zijn voor onze Unmade muze en de vrouwen die zij vertegenwoordigt. Haar stijl weerspiegelt een persoonlijke touch en look. De Unmade muze is zelfverzekerd, stylish, casual maar ook een beetje chique. Ze is nieuwsgierig en heeft een goed gevoel voor humor. Ze kan om zichzelf lachen en is niet te serieus. Van die mindset en lifestyle gaan we uit. Dat is het type vrouw waarvoor we ontwerpen.

Wat onderscheidt het merk ten opzichte van andere merken zoals Becksondergaard?
Het hele concept van onze Unmade muze. We hebben altijd deze vrouw in gedachten. En we proberen altijd kleine dingen toe te voegen en aan te passen. Kleine details bij de shawls, praktische vakken in de tassen, et cetera.

Becksondergaard heeft inderdaad veel dezelfde type accessoires, maar onze designfilosofie is anders. Elke collectie heeft een ander thema, kleurgebruik e.d. maar we houden altijd het concept van onze muze in gedachten.

 

Waar ben je het meest trots op?
Voornamelijk op het feit dat we samenwerken met veel leuke bloggers en andere fashionista’s. Dat maakt mij erg trots. En ik ben ook trots op de goede samenwerking met winkels en warenhuizen die Unmade verkopen. Ze zijn niet alleen fan van het merk, maar verkopen het ook erg goed. Dus zowel klanten als verkopers worden blij van het merk. Dat maakt dat we elke dag vrouwen op straat met Unmade accessoires spotten.

Is de Scandinavische vrouw anders dan de Nederlandse vrouw? Waarin verschilt ze?
De Scandinavische en Nederlandse vrouw hebben naar mijn mening een vergelijkbare mindset. Maar wat ik echt fantastisch vind aan de Nederlandse vrouw is dat ze gek is op de kleuren en de special effects in de accessoires van Unmade. Meer dan de Scandinavische vrouw. Die houdt namelijk meer van basic en grijzige kleuren. Daarom denk ik dat de collecties van Umade ook de Nederlandse vrouw zullen aanspreken.

Welke ontwerper bewonder je zelf?
Isabel Marant. Ze is fantastisch! Elke collectie introduceert ze een aantal nieuwe stijlen. Ze is erg exclusief met zowel een Franse als Scandinavische touch. Ze let op kleine details en details maken voor haar het verschil. Dat vind ik echt leuk. Tegelijkertijd is ze ook klassiek en bij de tijd met alles.

 

Wat kunnen we verwachten van de collectie deze herfst/ winter (AW17)?
Deze collectie is geïnspireerd op het contrast dat je in elke grote stad vindt. Veel etnische prints en details. Erg Scandinavisch dit keer, want het is voornamelijk geïnspireerd op de Nyhavn in Copenhagen. We gaan ‘back to our roots’ met de stedelijke, moderne en nieuwsgierige vrouw in gedachten.

Wat is je persoonlijke favoriete item in de collectie?
Dat is zeker weten de Blossom Kimono, de groene kleurcombinatie. En ik draag heel graag de Juniper Sneak. Die zijn echt fantastisch!

 

Wat kunnen we in de toekomst nog verwachten van Unmade? Wordt de lijn nog uitgebreid?
In de zomercollectie van 2018 hebben we sokken als nieuw item. Die gaan erg goed, dus zitten ook in de wintercollectie van volgend jaar! We willen graag uitbreiden qua accessoires. Misschien dat we ooit sieraden toevoegen aan de collectie, maar op dit moment zijn we blij met het huidige productaanbod. Wat wel nieuw is, is het werken met nieuwe materialen. Niet alleen leren tassen, maar bijvoorbeeld ook katoenen tassen. Dat zetten we de volgende seizoenen ook voort.

Neem eens een kijkje op de website van Unmade Copenhagen om de collecties te bekijken.

Deel deze blog: