Gespot: Bonnie Studio’s

Kleurrijk, mooie kwaliteit en simpelweg leuk. Dat was wat ik dacht bij het zien van de sieraden van Bonnie Studio’s spotte. Kettingen en armbanden die je moet hebben in je sieradenkistje dit voorjaar. Ontwerpster Carlijn Flint is nog maar een jaar geleden haar sieradenmerk gestart, maar timmert nu al goed aan de weg. ‘Ik vond het wel handig als de sieraden een naam hebben, dus vernoemde ik ze naar mijn oude vlammen’. Lees hier het verhaal achter Bonnie Studio’s.

Dat corona ook kansen biedt, dat wisten we inmiddels al. Zo ook voor de 34-jarige Carlijn. Toen ze minder werk had als eventmanager tijdens de coronaperiode begon het bij haar te kriebelen. Haar ontwikkeling stond stil en ze was toe aan een nieuw avontuur. ‘In de zomer van 2020 startte ik een cursus edelsmeden om mijn creativiteit wat meer te ontwikkelen. In februari 2021 zegde ik mijn baan op, vertrok naar Ibiza en nam mijn kralen mee. Ik wilde graag in een andere omgeving zijn waar ik weer geïnspireerd en creatief geprikkeld werd. Ik was nog nooit eerder naar Ibiza geweest maar een connectie was er. Ik geloof dat er juist in rust veel kan ontstaan en wist intuïtief dat ik moest opladen omdat er iets heel leuks op wij te wachten stond waar mijn focus en energie naartoe zouden gaan.’

Handgemaakt in Nederland
Uiteindelijk is Carlijn de hele zomer gaan rijgen. Toen zij einde zomer weer in Nederland was, viel het haar op dat er weliswaar overal goudkleurige sieraden in boetieks lagen maar weinig met kralen, smileys en kleur. ‘Daar kon ik mooi op inspelen’. Zo gezegd, zo gedaan. Alleen kwamen de grote orders al vrij snel binnen van bekende boetieks. ‘Ik had toen helemaal nog geen voorraad. Al vrij snel kwam ik uit bij een sociale werkplaats in Haarlem. Ik vond het namelijk belangrijk dat mijn productie in Nederland plaatsvond en het maatschappelijk iets bijdragen.’

Vernoemd naar oude vlammen
Over een naam voor haar sieraden hoefde Carlijn niet lang na te denken. ‘Bonnie klinkt lief en iedereen kan het uitspreken. De toevoeging van Studio’s is als ik mijn merk ooit wil uitbreiden, bijvoorbeeld met kleding.’ Om de gedachte achter de namen van haar sieraden moest ik wel even gniffelen. ‘Veel merken gebruiken hippe meidennamen of steden voor hun producten. Ik wilde het persoonlijk maken en heb ze vernoemd naar mijn oude vlammen. Die konden wel wat kleur en vooral parels gebruiken 😊.’

Paradepaardje
Ketting Luc bleek een bestseller. Aangezien ik zelf ketting Pony heel leuk vind, was ik toch wel benieuwd welke moeder haar zoon zo noemt. ‘Ketting Pony is als enige nog niet vernoemd naar een vriendje. Maar het is echt mijn paradepaardje dus het moet wel een hele leuke jongen zijn, wil ik de ketting ernaar vernoemen.’ Carlijn heeft nog de hele zomer om een leuke vlam te vinden om haar ketting naar te vernoemen 😊

Bonnie Studios

Typisch Bonnie Studio’s
Carlijn maakt pareltjes en slotjes weer hip vind ik. Je ziet dat haar sieraden van mooie kwaliteit zijn. ‘Bij heel veel sieraden vind ik slotjes niet mooi. Bij mij wel. Ik ben echt op zoek gegaan naar mooie slotjes. Ik zorg dat je het slot ook aan de voor- en zijkant kunt dragen. Verder is het vooral veel kleur, smileys en natuurlijke materialen als parels en koraal.’

Pearlsandstripesblog

De sieraden van Bonnie Studio’s zijn in zo’n beetje ‘tout’ hippe boetiek te verkrijgen. Ook online. In Nederland, België én op Ibiza. En niet alleen ik vind de sieraden super leuk. Vivienne van den Assem, Sarah Chronis en Florine Hofstee dragen ze ook. Dus, wat let je? Kijk snel op de website van Bonnie Studio’s.

 

Deel deze blog: