Kennismaken met Colorescience

Mijn allereerste product van Colorescience is de foundation. Vaak verkocht als zomer make-up. Maar ik ben er zo weg van dat ik ‘m sinds vorig jaar zomer al gewoon dagelijks gebruik. En nu gebruik ik sinds een paar maanden ook de geweldige oogverzorging. Ik vertel je waarom ik het van die toppers vind.

Ik koop Colorescience bij parfumerie VIVE in Middelharnis. Ik sprak met eigenaresse Vivian Vermeer over de producten: ‘Ik was op zoek naar een schakel tussen de salon en de winkel. Producten die je huid verzorgen en verbeteren na een behandeling. Colorescience is zo’n merk. Het is op basis van mineralen dus verstikt je huid niet. Het herstelt je huid direct na een behandeling, het werkt huidverbeterend door de werkzame stoffen en het geeft je bescherming erna in de zon. Als je zou zeggen dat het alleen make-up is, doe je het merk echt tekort.’

Total Eye 3-in-1 renewal therapy
Dit is een oogproduct wat niet alleen helpt tegen fijne lijntjes, donkere kringen en wallen maar ook de huid rondom je ogen beschermt met een hoge factor (SPF35). Het is een soort oogverzorging en concealer in één. Dit product is verkrijgbaar is 4 tinten: fair, medium, tan en deep. Zelf gebruik ik de kleur medium.

Vivian vertelt hierover: ‘Je merkt echt dat het donkere kringen verminderd als je het product een paar weken achter elkaar gebruikt. Er zit hyaluronzuur in en cafeïne. Dat werkt hydraterend en vochtafdrijvend. Bovendien werkt de metalen applicatie op basis van microcirculatie waardoor de werking gestimuleerd wordt en donkere kringen verdwijnen.’

Mijn ervaring
Zoals Vivian al aangaf, heeft het product een metalen applicator. Dat zorgt voor een direct verkoelend effect als je de crème aanbrengt. En je brengt het daardoor ook makkelijk rondom je ogen aan. De crème licht je huid op waardoor je direct een frisse oogopslag krijgt en donkere kringen vervagen. Na langere tijd gebruik, merk ik echt dat ik minder gezwollen oogleden heb.

Eigenlijk heb je aan een half pompje van dit product genoeg. Kijk zeker in het begin even uit als je op het pompje drukt, want dan komt er in één keer heel veel uit. En denk je dat ie op is of komt het er een beetje pruttelend uit, klop er dan even tegen want misschien zit er wat lucht bij.

Tint du Soleil Whipped Foundation
Vivian is al net zo enthousiast als ik over de foundation: ‘De foundation biedt een mooie dekking en maakt de poriënstructuur fijn. Het product voelt luchtig aan en je bent gelijk goed beschermd omdat het SPF30 bevat. Ook herstelt het je huid na een behandeling, omdat het product huidverbeterend werkt en verlicht als je huid wat rood is na een behandeling.’

Mijn ervaring
De foundation is een soort romige, gekleurde crème die als het ware op je huid smelt zodra je ‘m aanbrengt. Ik vind ‘m licht tot medium dekkend en het haalt zeker de roodheid uit m’n gezicht. Het fijne aan dit product vind ik dat het lang blijft zitten, er natuurlijk uitziet en aanvoelt, het huidverzorgend is én in een precies goede tint voor mij is. Oh, en de hoge factor natuurlijk zodat ik dagelijks beschermd ben tegen UVA-/ UVB-stralen.

Tot slot
Nu heb ik twee producten van Colorescience met je besproken maar er zijn nog zoveel meer toppers in het assortiment! Denk aan de primers voor diverse huidproblemen, de mooie lip shine, de brush-on-shield – een soort poederkwast met bescherming- voor de zomer en nog veel meer. Ik ga de komende tijd zeker meer producten van dit merk uitproberen en deel dat natuurlijk ook met jou!

Deel deze blog: