Gespot: Scout & Jem

Via Buiseshop spotte ik de toffe sieraden van ontwerpster Michelle Dirks-Dingwall. Michelle werkt niet alleen bij deze leuke fashionboutique in Amsterdam, ook de sieraden van haar eigen merk -Scout & Jem- zijn er verkrijgbaar. Cool, chic en hippieachtig. Net als de geweldige stijl van Michelle zelf. Ik vertel je er meer over!

De 47-jarige Michelle Dirks-Dingwall groeide op in Canada. Ruim 23 jaar geleden kwam ze naar Nederland en woont ze met man, 3 kids en hond Jagger in Amsterdam. “Ik had altijd al een voorliefde voor sieraden, stenen en schelpen. Als kind maakte ik altijd kettinkjes met schelpen en ander materiaal wat ik op het strand vond. Mijn tante werkte bij een juwelier en had thuis heel veel juwelenkistjes vol met de coolste sieraden. Ik mocht er heel soms mee spelen. Dat was een droom voor mij! De stijl van mijn tante had veel invloed op mij. Als kind keek ik al naar haar kettinkjes en gouden ringen. Ze droeg alles tegelijk. ‘A beautiful mess’ zeg ik altijd.”

Scout & Jem
In 2011 startte Michelle haar eigen sieradenmerk Scout & Jem. Eerst maakte ze alleen sieraden voor vriendinnen en kennissen. Door haar werk bij Buiseshop kwam ook de vraag vanuit klanten. Zo ontstond het idee om ook sieraden voor de winkel te maken. “Scout & Jem zijn de namen van de hoofdpersonen uit mijn lievelingsboek ‘To Kill a Mockingbird’ van Harper Lee. Ik vond vroeger als kind Scout een hele leuke naam voor een meisje en dacht als ik een meisje krijg, gaat ze zo heten. Maar dat is uiteindelijk niet gebeurd, want mijn dochter heet Charlie. 🤣”

Bohemian chic, fun but fine
Van haaientanden die ze jut op het strand van Cadzand, parels, vintage glaskralen, schelpen tot aan kleurrijke edelstenen en dat alles gecombineerd met 24 karaat goud. Ze verwerkt het allemaal in haar ringen, armbanden en kettingen. “Ik houd van een mix van echte juwelen en ‘fun stuff’. Ik noem mijn sieraden ‘bohemian chic, fun but fine’, omdat het geen goedkope materialen zijn. Ik probeer altijd uniek te zijn, maar door Instagram is dat lastig. Opeens maakt iedereen sieraden. Ik heb altijd een eigen stijl, volg geen trends en maak gewoon wat ik mooi vind. Ik ben altijd ‘happily shocked’ als andere mensen dat ook mooi vinden.”

De sieraden van Scout & Jem zijn exclusief te koop bij Buiseshop in Amsterdam en het Instagram account van Michelle. Voor Gypset in Ulvenhout en Caro in Herentals (België) ontwierp Michelle ook een kleine collectie. Kortom: ga snel kijken op het Insta van Michelle (@michelle_dirks_dingwall) want niet alleen haar sieraden zijn cool, haar outfits en content ook!

Deel deze blog: