Getest: Foreo Luna elektrische gezichtsreinigers

In eerste instantie dacht ik dat het een soort bluetooth boxen waren. Zo zien ze er tenminste uit. Het blijken elektrische gezichtsreinigers van Foreo en ik mocht er twee testen van parfumerie Douglas in Roosendaal. De Foreo Luna 2 en de Foreo Luna mini 2.

Algemeen
Het van oorsprong Zweese Foreo heeft diverse elektrische reinigers voor huid en mond, gemaakt van siliconen. Het aanbod is groot en voor elke type huid is er een reiniger. Ook voor mannen. De borstelkop is afgestemd op de gevoelige, normale, vette of gecombineerde huid. De apparaten zijn in diverse gezellige kleuren verkrijgbaar.

P1030120

De Foreo Luna maakt gebruik van T-Sonic (Transdermale Sonische Technologie) en zorgt voor 8.000 pulsaties per minuut die met behulp van een siliconenborstel over de huidlaag wordt geleid. Dit helpt je poriën te ontdoen van vuil, olie en make-upresten waardoor huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen.

Met de Foreo reinig je je huid vele malen dieper dan alleen met een gewone gezichtsreiniger. Met als gevolg een schone, gezonde en goed-doorbloede huid en het werkt ook nog eens anti-aging. Tot slot is het apparaat waterbestendig, gaat minstens 300 keer per oplaadbeurt (gewoon stekkertje in het stopcontact) mee én je krijgt 2 jaar fabrieksgarantie en 10 jaar kwaliteitsgarantie. Kom, ik neem je snel mee in mijn ervaringen.

P1030171

Luna 2 Normal
Deze zacht roze reinigingsborstel is geschikt voor de normale huid. De borstel heeft een voor-en achterkant. De voorkant is bedoeld om je huid te reinigen. De achterkant heeft ribbels om je huid te masseren en werkt anti-aging. De borstel ligt gemakkelijk in de hand. Als ik mijzelf in de spiegel zie, schiet ik wel in de lach want het ziet eruit alsof ik met een scheerapparaat in de weer ben.

P1030184

Ik reinig mijn gezicht op dit moment met de Advanced Night Micro Cleansing Foam van Estée Lauder. Deze reiniger breng ik op mijn gezicht aan met water. Daarna ga ik er met de reinigingsborstel overheen. Hij knippert na 15 seconden, wat inhoudt dat je dan een ander deel van je gezicht kunt reinigen. Op het apparaat zitten maar liefst 12 verschillende snelheden, die je harder of zachter zet met een plus en een min. Ik vind de standaard instelling het meest aangenaam, maar hij kan dus ook harder of zachter. Ik haal ‘m eigenlijk over heel mijn gezicht en ook langs mijn kaaklijn, nek en decolleté. Ben ik dat slappe velletje maar alvast voor 🙂

    P1030130P1030179

 

Luna mini 2 aquamarine
De Luna mini 2 is iets kleiner dan de Luna 2. Ik vind deze fijner in de hand liggen dan de vorige. Ook zijn de borstels iets grover en is het vlak met de ‘rubberen haartjes’ wat groter waardoor ik het apparaat beter op mijn gezicht voel. Ook dit apparaat heeft weer twee kanten. Aan de voorkant dunnere aanraakpunten om de gevoelige tot normale huid te reinigen en dikkere aanraakpunten voor reiniging van de T-zone. De achterkant heeft bredere aanraakpunten, speciaal voor de vette huid. Deze borstel heeft 8 verschillende snelheden, die je ook weer harder of zachter zet met een plus en een min. De standaardinstelling vind ik prima.

P1030175

Conclusie
Mijn huid voelt echt mega glad en zacht aan. Dat effect merk je al na 2 tot 3 dagen als je de reinigingsborstel ’s ochtends en ’s avonds gebruikt. Zo fijn dat je de apparaten ook gewoon mee kunt nemen onder de douche. Kun je ze gelijk ook goed afspoelen en zijn ze weer klaar voor volgend gebruik. Ze zijn super makkelijk in het gebruik en je hoeft niet van borstels te wisselen. Bovendien hoef je ‘m amper op te laden. De batterij gaat heel lang mee (450 keer zonder opladen voor de Luna 2 en 300 keer voor de Foreo mini 2). Ik ben hooguit 2 minuten langer bezig in de badkamer. Op de tijd die ik er toch al spendeer, is dat niks 🙂 Beide apparaten zijn niet groot. Je zet ze dus gemakkelijk neer in de douche of neemt ze mee in je toilettas op vakantie.

Eerder al testte ik de Philips Visapure Advanced. Ik dacht dat er geen fijnere elektrische gezichtsreiniger kon zijn. Maar de Foreo is toch echt een mega concurrent!

De elektrische gezichtsreinigers van Foreo zijn onder andere te koop bij parfumerie Douglas.

Deel deze blog: