Getest: Gravity Mud Firming Treatment van Glam Glow

Bij parfumerie Douglas is weer een nieuw masker verkrijgbaar van Glam Glow: Gravity Mud Firming Treatment. Dit peel-off masker belooft je een strakkere en stevigere huid. Ik testte dit masker. Lees snel wat ik ervan vond.

Het masker zit weer in zo’n mooie, gekleurde pot. Dit keer paars. Het is een witte emulsie die zoetig ruikt. Je krijgt er een kwastje bij geleverd om het masker mee aan te brengen. Wel zo hygiënisch en scheelt een hoop geklieder.

IMG_20160906_214946

Het is de bedoeling dat je het masker royaal op je gereinigde huid aanbrengt met de kwast. Daarna laat je ‘m 30 minuten intrekken. Terwijl het masker droogt, verandert het van kleur. Van wit naar zilver/ chroom. Bij de gebruiksaanwijzing stond dat je het masker er gemakkelijk aftrekt. Toen ik ‘m eenmaal op had, kon ik dat maar moeilijk geloven. Maar als je de zijkant eerst een beetje rult, dan gaat het masker er inderdaad in zijn geheel af. De restjes die op je gezicht achterblijven, spoel je af met warm water. Het advies is om het masker twee keer per week te gebruiken.

IMG-20160827-WA0000-1

Goed. Ik ben de schaamte inmiddels voorbij en voor jou op de foto gegaan. Het doet mij aan het nummer van Bob Marley denken ‘I’m gonna send him to outa space, to find another race’. Oké, ben je van na 1980 dan ken je het nummer waarschijnlijk alleen van de Prodigy 🙂

Mijn ervaring
Je huid is super stralend en fris na afloop. Hartstikke fijn voor als je een feestje hebt of je huid een lekkere oppepper wilt geven. Maar om nou te zeggen dat mijn huid strakker en steviger is, dat ervaar ik niet.  Nog even een check op de ingrediëntenlijst. De eerste ingrediënten van een productlijst zijn van belang. En dan vind ik het heel jammer dat ik lees dat er alcohol in zit. Zowel Polyvinyl Alcohol als Alcohol Denat. Het masker is dus niet geschikt voor een gevoelige huid of een huid met acne.

Conclusie
Gezien de ingrediënten en het feit dat het product naar mijn ervaring je huid niet steviger maakt, zou ik kiezen voor een ander masker. Bijvoorbeeld de fijne maskers van Starskin.

Deel deze blog: