Getest: maskers Glam Glow

Je hoort en leest veel over de maskers van het Amerikaanse merk Glam Glow. Ik wilde ze ook weleens proberen! Dankzij Parfumerie Douglas in Roosendaal kreeg ik de kans om ze te testen.

Het verhaal achter de maskers
Het Amerikaanse echtpaar Glenn and Shannon Dellimore heeft in 2010 het Glam Glow masker bedacht. Een bevriend acteur was op zoek naar een product dat hem een ‘camera-ready skin’ gaf. Ze ontwikkelden een product, testten dit onder bevriend acteurs en het werd razend populair. Eerst bij make-up artists van grote film-en tv-studio’s als een ‘behind-the-scenes’ 10 minutes anti-aging masker, en daarna bij de rest van Amerika. Inmiddels zijn de maskers ook in Nederland verkrijgbaar.

Glam Glow Supermud (wit)
Dit masker is geschikt voor mensen met een onzuivere huid (pukkels, mee-eters). Ik vind het masker ruiken naar een combinatie van drop en eucalyptus. Het is een dunne, donkergrijze substantie met fijne korreltjes erin. Je moet het masker laten zitten totdat het droog is, dan wordt ie lichtgrijs. Het masker wordt vrij hard. Zo hard dat je je gezicht niet kunt bewegen en dus de telefoon ook niet meer kunt opnemen. En doe het masker ’s avonds op voordat je naar bed gaat, want onverwachts bezoek schrikt zich kapot als ze je ermee zien. Ik vond dit masker niet zo heel erg fijn. Ik kreeg het er namelijk lastig vanaf en had erna een droog en trekkerig gevoel.

Glam Glow Youthmud (zwart)
Dit is het bekendste masker van Glam Glow en geeft die ‘camera-ready-look’. Het is een grijs/ groene dikke substantie (klei) met grove korrels erin. Het ruikt een beetje naar groene thee. Het masker wordt ook weer hard als ie opdroogt. Als je het masker er afhaalt, kun je gelijk met ronddraaiende bewegingen de korrels over je gezicht scrubben. Ik heb dit laatste niet gedaan, want voor mijn gevoelige huid vind ik het een te grove korrel. Maar toegegeven: na het gebruik van dit masker heb je echt het idee dat je huid een enorme oppepper heeft gehad. Je hebt een soort gloeiend na-effect.

Glam Glow Powermud (groen)
Dit masker is geschikt voor elk huidtype. Hij ruikt erg lekker vind ik! Hij is groen van kleur en een combinatie van klei met olie, waardoor het lekker aanvoelt om op je huid te smeren. Er zit ook weer een lichte korrel in. Als je ‘m op je gezicht smeert, is ie doorzichtig, wordt ie hard en zie je eigenlijk niet dat je een masker op hebt. Een grappig effect, want zo ziet je huid er dus uit als je volgespoten bent met botox.
Je voelt overigens echt dat dit masker iets met je huid doet.

Glam Glow Thirstymud (blauw)
Net als het vorige masker is de Thirstymud geschikt voor elk huidtype. Het is een hydraterend masker en bevat hyaluronzuur. Het is beige van kleur en ruikt naar kokos. Dit masker wordt in tegenstelling tot de andere maskers niet hard en er zit geen korrel in. Het is een soort crème masker. Je zou ‘m dus eventueel kunnen laten zitten als nachtverzorging. Je voelt dat dit masker iets doet als je ‘m op hebt. Je huid wordt warm.

Conclusie: het blauwe en groene masker vind ik het fijnste! Dat komt ook omdat ik persoonlijk niet zo van kleimaskers houd.

Naast de vier verschillende maskers heeft Glam Glow ook reinigers afgestemd op de maskers. En er is een oogmasker (Brightmud) die donkere kringen tegengaan en ontzwellend werken.

Deel deze blog: