Glanzende, gezonde lokken met Starskin Hair Mask

Starskin heeft ook een hair mask? Oké, kom maar op! Probeer ik die. Maar echt bij het merk passen vind ik het niet, dus vooraf ben ik wel wat sceptisch. Iets in de trant van ‘schoenmaker blijf bij je leest’.

Wat doet het?
Starskin belooft je met deze hot oil pre-shampoo hair mask natuurlijk, glanzende en gezonde lokken. Het masker bevat namelijk natuurlijke ingrediënten en een voedende mix aan oliën. Je brengt ‘m vooraf aan op ongewassen haar. Het is een pre-shampoo oliebehandeling om je haar te hydrateren en je haarstructuur te verbeteren. Het haarmasker is geschikt voor normaal, droog en gekleurd haar.

Hoe werkt het?
In de kartonnen verpakking zit een douchemuts en haarmaskersachet. Het haarmaskersachet is hard als je het uit de verpakking haalt. Je moet het verwarmen om te zorgen dat de olie vloeibaar wordt. Dit kun je doen door het kort in de magnetron op te warmen (20 sec) of 30 seconden in een kom met warm water. Ik koos voor het laatste. Daarna knip je de sachet open en verdeel je de doorzichtige olie over je droge haar en hoofdhuid. Het ruikt heel kruidig, maar de kokosgeur overheerst.

Als je haar letterlijk zo vet als een slak is, breng je de warmtehoudende douchemuts over je haar aan. Die zorgt ervoor dat de ingrediënten optimaal intrekken. In totaal laat je het 20 minuten zo intrekken. En ja, dan hoor je weleens de opmerking in huis: “Wil je eens iets geks zien? Kijk dan eens naar mama”. Gevolgd door een lachsalvo….

Na 20 minuten verwijder je de douchemuts en kun je gewoon je haar wassen. Het advies is zelfs om 2 keer je haar te wassen, zodat je de olie echt goed uit je haar kunt krijgen. En dat is ook echt nodig, want na 1 keer wassen voelde ik nog de olie in mijn haar. Daarna heb ik nog een conditioner gebruikt, maar ik vraag mij af of het echt nodig was.

Wat vind ik ervan?
Ik ben positief verrast door Starskin! Ik gaf al aan dat ik sceptisch was. Ik dacht ‘straks verziek ik mijn haarkleur ermee’. Maar nee. Mijn haar is lekker luchtig, glanst mooi en voelt gezond aan. Ik fohn mijn haar altijd, maar het is nu helemaal niet droog. Het lijkt mij zeker winterdag een fijn masker. Je moet wel even de tijd vinden om 20 minuten met een haarmasker op te zitten, maar zo’n regenachtige zondag is daar het perfecte moment voor!

Het Starskin Nourishing Coconut Hot Oil Hair Mask is onder andere te koop bij parfumerie Douglas.

Deel deze blog: