Hartstikke natuurlijk met Payot Herbier

Het Franse merk Payot bestaat al meer dan 100 jaar. Een begrip in cosmeticaland dat sinds kort een nieuwe, natuurlijke lijn voor skin-en bodycare heeft. Ik mocht de skincare producten reviewen en vertel je er graag meer over.

De nieuwste lijn van Payot -Herbier- bestaat uit 5 producten die hoofdzakelijk natuurlijke ingrediënten bevatten. Elk product bevat biologische oliën, met name olijf- en zonnebloemolie. Dit ‘vloeibare goud’ werkt hydraterend, kalmerend en ontstekingsremmend. Bovendien zijn de producten van Payot Herbier vrij van kunstmatige en synthetische geurstoffen, vegan en biologisch gecertificeerd.

Ingrediënten
Wat ik altijd doe als ik nieuwe skincare producten test of aanschaf, is als eerste kijken naar de ingrediënten. Ik raadpleeg daarvoor de sites van dokter Jetske Ultee en Paula’s Choise. Ik wil gewoon graag weten of ik iets goeds op mijn gezicht smeer. Mijn eigen onderzoekje leverde op dat de producten van Payot Herbier inderdaad goede ingrediënten bevatten die verzorgend, hydraterend, antioxiderend, ontstekingsremmend en plantaardig zijn. Tijd om je meer te vertellen over de drie producten die ik mocht reviewen.

Huile de Beauté Visage
Deze gezichtsolie is een zogeheten droge olie, die snel intrekt en geen vettig laagje op je huid achterlaat. Je hebt maar een paar druppels nodig voor een super zachte en gladde huid. Het product bevat 100% natuurlijke en gecertificeerde biologische ingrediënten. Een mooi voedend product. Ik gebruik ‘m als een serum voor onder m’n dag-en nachtcrème.

Crème universelle visage
Deze dag- en nachtcrème voedt, kalmeert, hydrateert en verzorgt. De crème bestaat voor 99,7% uit ingrediënten met een natuurlijke oorsprong. Denk aan zonnebloemolie, olijfolie en natuurlijke vetzuren. Het enige ingrediënt waarvan ik twijfel of het zo goed is voor je huid, is lavendel. Het zorgt ervoor dat de crème heerlijk ruikt, maar het kan je huid mogelijk irriteren dus persoonlijk zou ik ‘m niet gebruiken bij een gevoelige huid. De crème voelt bij mij heel comfortabel aan, voedt mijn huid goed en voelt er heel zacht door aan.

Huile Demaquillante Visage Et Yeux
Deze reinigingsolie verwijdert make-up, talg en vuil zonder je huidbarrière aan te tasten. De formule bestaat voor 100% uit ingrediënten met een natuurlijke oorsprong. Je brengt wat druppels olie aan in je handpalmen en brengt het met masserende bewegingen aan op een droge huid. Daarna voeg je een beetje water toe zodat de olie in een melkachtige substantie verandert. Vervolgens spoel je je huid daarna goed af met water. Je mag de reiniger ook gebruiken op je ogen, maar zelf gebruik ik liever een aparte oogreiniger omdat ik dat fijner vind en die grondiger mijn oogmake-up eraf haalt.

Mijn ervaring
Ik vind het fijne, milde producten voor je huid. Ze zorgen echt voor een gevoel van well-being door de aangename natuurlijke geur en de mooie verpakking. Met name de Huile de Beauté vind ik een fijn product. De reiniger is ook fijn omdat het je huid niet uitdroogt en tegelijk een fris en verzorgend gevoel geeft. Persoonlijk gebruik ik graag skincare die net wat meer gericht is op anti-aging en richting cosmeceutical gaan. Maar Payot Herbier is zeker een mooie lijn die goed is voor de huid die nog niet zoveel nodig heeft als die van mij 😊

Benieuwd naar deze producten van Payot Herbier, ga dan naar de website van Payot.

Deel deze blog: