Mooi: de najaarscollectie van Ibu Jewels

Al jaren ben ik fan van de sieraden van Ibu Jewels. Het was liefde op het eerste gezicht met de mooie leren armbandjes en inmiddels is de vonk ook overgeslagen op de ringen. Ik sprak met ontwerpster Mary- Joan Schaufele over haar najaars-en wintercollectie.

Ibu Jewels bestaat nu ruim 5 jaar en is vooral bekend om haar mooie leren armbandjes. De sieraden zijn stijlvol, verfijnd en van mooie kwaliteit. Alles wordt handgemaakt op Bali door lokale vrouwen. Eens een liefhebber van Ibu Jewels, dan ben je dat voor altijd.  Althans, ik. Met name vanwege de kwaliteit, kleurgebruik & stijl.

Nieuwe armbanden
Mary-Joan vertelt allereerst iets over het kleurgebruik van haar armbanden. “Deze winter zie je weer veel de kleuren zwart, grijs, bruin, groen en oranje. Standaardkleuren in de collectie aangepast op het seizoen, maar dan wel in een andere kleurschakering dan vorig jaar. Ook zijn er nieuwe modellen armbandjes, zoals The dots, box, line en flower.” Zelf vindt Mary-Joan de cap flower heel leuk. “Het is een schattig armbandje, heel verfijnd.”

Nieuw: AIR, Forrest en Earth
Dit najaar ontwierp Mary- Joan drie nieuwe mini collecties: AIR, Forrest en Earth. Mary-Joan: “Deze collecties zijn wat drukker dan anders met meerdere kleuren in één armband en oorbellen. Ik heb deze mini collecties wat anders ontworpen dan normaal. De kleurencombinaties zijn tijdens het ontwerpen spontaan ontstaan. De namen staan symbool voor de hoofdkleur van de sieraden.”

Nieuwe ringen en oorbellen
De collectie ringen en oorbellen is dit seizoen uitgebreid doordat er veel vraag naar was. “Ik heb dit seizoen veel gebruik gemaakt van de kleur agaat, een mooie diepgroene steen. Je vindt ‘m zowel in de oorbellen als ringen. Er zijn nieuwe modellen ringen zoals de Lily, Zigzag, 3 stone. De nieuwe collectie oorbellen bestaat vooral uit steentjes en parels”, vertelt Mary-Joan.

De nieuwe najaars-en wintercollectie van Ibu Jewels staat al grotendeels op de website. En ik heb ook het lookboek dus heb al heerlijk kunnen koekeloeren 😊 Ik vind het knap dat het merk steeds dicht bij zichzelf blijft, maar toch ook weer kan vernieuwen. Door net een andere kleur of ontwerp.

Namen sieraden
Het viel mij opeens op dat de sieraden allemaal een naam hebben. Zoals de Peggy Night, Jill Gold en Dancy Pearl. Ik was toch wel nieuwsgierig naar waarom deze namen. Mary-Joan vertelt daarover: “Mijn allerbeste vriendin heet Peggy, mijn hond Jille en dancy omdat ik het een beetje een dansend model armband vind. Voor elke naam een apart ontwerp. Ze komen altijd terug, in elke collectie.”

Mijn favorieten
Mijn favoriete armbanden zijn altijd die met leer, de wat stoerdere armbanden, van ongeveer 1 cm breed. Het leuke eraan vind ik dat je ziet dat ze kwalitatief mooi zijn en ze ook leuk zijn om enkel te combineren met mijn andere armbandjes. Bracelet winter flower black, The box bracelet black en de Handwoven Fine Bracelt Diamond Black zijn zo mooi! De ringen zijn mijn nieuwe favoriet van Ibu Jewels. Ik vind het echt heel leuk om ze allemaal door elkaar te dragen. The Woven Stone ringen zijn altijd leuk, de ringen met parels en de Bobby Green ring zijn echt geweldig! Oh en tot slot de nieuwe Air collection. Hallo zeg, hoe mooi!

Neem snel een kijkje op de webshop van Ibu Jewels.

 

Deel deze blog: