Houd je kleurtje langer vast met Bondi Sands

Goed bruin geworden de afgelopen weken en wil je je kleurtje langer vasthouden de komende tijd? Of was jij één van die pechvogels die zijn beentjes onder het werkbureau had en daardoor nog steeds met witte melkflessen rondloopt? Probeer dan de zelfbruiner van Bondi Sands eens!

Bondi Sands is een Australisch merk zelfbruiner, vernoemd naar één van de bekendste stranden in dat land: Bondi Beach. Het merk heeft diverse zelfbruiners. Ik testte de Express Self Tanning Foam met bijbehorende Self Tanning Application Mitt handschoen.

Hoe werkt het?
Je kunt de heerlijk naar kokos geurende foam zowel voor je lichaam als gezicht gebruiken. Zorg ervoor dat je huid van te voren gereinigd is en je geen bodylotion of crème op hebt. Voor een egaal effect is het goed om je huid een dag van te voren te exfoliëren. Vooral handig als je last hebt van ruwe plekjes op je huid.

Schud de fles voor gebruik. Daarna breng je de bruine mousse aan op de handschoen. Ik gebruik de zelfbruiner voornamelijk op mijn benen, maar je kunt ‘m dus voor heel je lichaam en gezicht gebruiken. Het is de eerste keer echt even uitproberen hoeveel je van het product nodig hebt. Ik spray ongeveer 3 flinke dotten foam op de handschoen per been. De handschoen vind ik echt een must. Je creëert een egaal effect, het smeert makkelijk uit en op die manier blijven je handen tenminste ook schoon!

De mousse trekt snel in je huid dus breng het rap aan! Maak lange, strijkende bewegingen over je benen en haal als laatste ook de handschoen over je knieën en voeten. Vergeet niet de binnenkant van je knieën! Ben je een plekje vergeten, breng dan gewoon weer een beetje nieuwe mousse aan.

Het is de bedoeling dat je de zelfbruiner na ongeveer 1 uur afwast voor een mooie teint. Zelf zou ik ‘m iets langer laten zitten. De eerste keer hield ik mij namelijk aan het uur, maar zag ik weinig effect. Misschien komt dat ook omdat ik op dit moment al bruine benen heb. Ik zou ‘m dus iets langer laten intrekken, 2 uurtjes. Voor de zekerheid zou ik die tijd lekker in je badjas doorbrengen. De zelfbruiner geeft niet af, maar je weet maar nooit. Na het intrekken, spoel je je huid af met warm water en dep je je huid droog. Onder de douche komt er wel een beetje bruin af. Als je daarna je huid goed dept, geeft ’t niet af op je handdoek.

De handschoen kun je trouwens na gebruik gewoon met warm water uitspoelen en laten drogen (niet in de was!). Klaar voor de volgende keer!

Het resultaat?
Vlekkeloze, streepvrije bruine benen in mijn geval! Je ziet het echt goed! Alsof je een dag op Bondi Beach in het zonnetje hebt liggen bakken ? Ik vind het makkelijk in het gebruik en een mooie, bruine kleur geven. Het effect is een beetje vergelijkbaar als -voor de kenners- met de spray van Marc Ibane. Alleen vind ik deze iets makkelijker in gebruik, omdat het een mousse is. En hij is bovendien vriendelijker van prijs 🙂

Bondi Sands is onder andere te koop bij Etos en parfumerie Douglas.

Deel deze blog: