Kerstshoppen in Antwerpen

Mocht je tweede kerstdag geen familieverplichtingen hebben of komende week lekker vrij zijn, dan is de kerstmarkt in Antwerpen echt iets voor jou! Je voelt je alsof je in een Amerikaanse kerstfilm speelt. Een prachtig verlichte stad, knusse schaatsbaan, houten huisjes met koek en zopie, overal mensen op straat die aan de glühwein of een pint zitten. Kortom: één en al gezelligheid wat de Belgen toch echt een stuk beter kunnen dan wij! De kerstmarkt is er nog t/m 8 januari 2017.

De Belgen kennen geen tweede kerstdag dus de winkels zijn ook gezellig open. Eerder al deelde ik mijn shoppingtips met je voor Antwerpen-Zuid. Vandaag worden dat mijn favoriete winkels in de omgeving van hartje centrum.

img-20161218-wa0020  img-20161218-wa0029

Juttu
Op de Meir in Antwerpen vind je conceptstore Juttu (spreek uit: joe toe). Het Finse woord voor anekdote en storytelling. Ze verkopen merken met een verhaal. Niet alleen Scandinavisch. Je vindt er bijvoorbeeld ook breisels van het Nederlandse label Granny’s Finest. De winkel is hip, inspirerend en leuk ingericht met verschillende corners op lifestyle, food en mode gebied. Overal hangen borden met het verhaal van de winkel of over een merk of product.

20161218_171446  20161218_165905

Van kaarten, boeken, woonaccessoires, kleding voor hem en haar tot aan huidverzorging, planten en sieraden. Je vindt het allemaal in deze winkel bedoelt voor de hippe en kritische shopper. Daar sluit ik mij bij aan. Shoppen bij Juttu is een beleving. Je bent er wel even zoet en komt er niet zonder lege handen vandaan. En als je dan toch op de Meir bent, loop dan even door naar die andere leuke conceptstore: Urban Outfitters.

20161218_165310 20161218_171226

Parfuma
Om de hoek bij de Meir, op de Eiermarkt, zit Parfuma. Voor echte beautyjunkies is Parfuma een bezoekje waard. Helemaal nu ze een corner hebben van Jo Malone. Het is een soort combinatie van Skins Cosmetics en Douglas. Het aanbod aan merken is groot, heel groot. Van bekende merken als Chanel, Dior en Estée Lauder tot aan nichemerken als Acqua di Parma, Byredo, Amouage en Perricone MD. Je vindt het er allemaal. Mocht je alvast een indruk willen krijgen van het aanbod, er is ook een webshop.

 

img-20161218-wa0033 

&Other Stories
Ik ben al een tijdje fan van &Other Stories. Ik kende deze winkel alleen uit Amsterdam, maar gelukkig zit er nu ook een winkel in Antwerpen. Dat is voor mij toch iets dichterbij! De winkel zit aan de Korte Gasthuisstraat. In die omgeving vind je meer leuke winkels als Damoy Antwerp, Cos, MAC, Patrizia Pepe en Monar schoenen.

20161218_163129  20161218_163330

Als je nog op zoek bent naar een party-outfit voor Oud & Nieuw dan moet je echt eens bij &Other Stories gaan kijken. Ze hebben super leuke kleding! Chantal Jansen draagt ook vaak kleding van deze hippe en betaalbare store. Neem alvast eens een kijkje op hun website om geïnspireerd te raken tot een toffe, nieuwe look!

Voor de echte merkenjunkies onder ons is de Komedieplaats en Schuttershofstraat nog een leuke omgeving. Je vindt er designers als Louis Vuitton, Hermès en Chanel.

Fijne tweede kerstdag! Laat je het mij weten als je naar Antwerpen gaat? 🙂

Deel deze blog: