Leuk merk: Mockberg

Laatst vroeg mijn kapper of ik een crush heb op schoenen o.i.d. Ik zei ‘neuh niet echt, ik vind alles wel leuk eigenlijk. Van schoenen, tassen tot kleding’. Maar later bedacht ik mij -toen ik weer eens op Instagram zocht voor oorbellen en ik mijn uitpuilende sieradenbakjes zag- dat ik inderdaad een crush heb. Op sieraden! Waar we ook zijn, ik vlieg er als een kraai op af. Elke vakantie scoor ik wel een sieraadje. En dan vooral kettingen, oorbellen en armbanden. Ik kan er niet genoeg van hebben. Dus ja, ik heb een crush…op sieraden. En dit keer op het Zweedse Mockberg.

Mockberg is vernoemd naar een berg in Zwitserland; Mockberget. Het merk is in 2013 opgericht door designer Elvira Eriksson. Ze startte met horloges volgens Zweeds concept. Minimalistisch en eenvouding. Plus belang van functionaliteit. De horloges zijn super mooi, echt waar.

Sinds kort zijn er ook sieraden van dit merk. En ik vind vooral de kettingen en oorbellen helemaal ‘de bom’. Grote oorbellen zijn weer in. Deze van Mockberg zijn echt een paar blikvangers. Eenvoudig en elegant. Met het logo van Mockberg erin verwerkt, net als bij de rest van de sieraden.

 

Het merk is net gloednieuw in Nederland. Dat vind ik ook fijn. Loopt de meute er niet mee. Ennuh, draag het nou niet als set allemaal. Maar gewoon lekker los. De ene keer je oorbellen als blikvanger, de andere keer je ketting lekker layeren met andere kettingen.

Neem eens een kijkje op de website. Misschien een idee om te vragen voor de Sint?

Deel deze blog: