Hotspot: de Pijp

Als je net als ik niet van lang winkelen houdt maar gewoon een paar leuke boetieks wilt zien, is de Pijp in Amsterdam een ideaal wijkje! De Pijp bevindt zich in de omgeving van de Albert Cuyp markt. Een paar goede straatjes met leuke boetieks voor een flinke dosis inspiratie, goed gevulde shoppingtas en lege portemonnee! Ik deel mijn favorieten met je.

Cottoncake
Dat wit nog eens zo gezellig kan zijn! In de super cosy, witte boetiek Cottoncake vind je een combi van fashion & food. Terwijl je op de vide geniet van een lekkere koffie, kijk je neer op alle mooie kleding en accessoires. Selected Femme, Samsoe & Samsoe, MbyM en Monocrafft. Zomaar wat leuke merken die ze verkopen. En dan net dié leuke dingen in mijn smaak. En er werken ook nog eens leuke, gezellige meiden.  Aanradertje dus!

untitled-design11

We Are Labels
Een paar deuren verder aan de Eerste van der Helststraat zit We Are Labels. Voor de fashionata’s die modewebshop Welikefashion.com nog kennen…deze is overgenomen door We Are Labels. Naast een webshop zijn er nog vijf boetieks in Amsterdam, Rotterdam en Amstelveen.  Met merken als Gestuz, Just Female, Minimum, Numph en Eleven Paris een bezoekje waard 🙂

wearelabels

Voor een gezellige lunch of wijntje ga je bijvoorbeeld naar Venster 33. Je zit er gezellig en het eten is er super lekker! En ’s zomers is het heerlijk toeven op het terras van Het Paardje!

img-20161018-wa0001

Anna + Nina
Wat word ik toch altijd vrolijk als ik deze winkel binnenkom. Nou. Nee. Het begint eigenlijk al als ik de winkel in de verte spot. Alleen de pui is al super! En als je binnenkomt, word je direct hebberig van alles wat er uitgestald staat. Toilettassen, kussens, mokken, kaarten, sieraden, kleding. Alles is er even leuk. De sieraden van Anna + Nina blijven favoriet, maar sinds kort heb ik ook een crush op de broches! Niet goedkoop, dus heb ik ze laten liggen…maar ze blijven in mijn hoofd…dus je weet wat er gaat gebeuren…ik koop ze toch! Online, want gelukkig heeft Anna + Nina ook een webshop!

annanina

All the Luck in the World
Verderop in de Gerard Doustraat zitten nog veel meer leuke boetieks! Bijvoorbeeld All the Luck in the World. Een concept store gerund door een moeder en dochter. De moeder snort leuke vintage-items op en dochterlief is goudsmid. Deze super combi komt tot uiting in hun store! Heerlijk inspirerend die retro items. Niet-alledaags en eigentijds. I love it!

alltheluckintheworld

Ik zou zeggen: plan binnenkort een gezellig middagje de Pijp en laat mij weten hoe je het vindt!

Deel deze blog: