Leuke sieraden: Pineapple Guitar

Voeg twee willekeurige woorden samen en je hebt een sieradenmerk: Pineapple Guitar. Nadat ik op foto’s de ketting met croissantje voorbij zag komen en de toffe ringen met lip, schelp en krab was ik verkocht. Ik sprak met de ontwerpster, Jacobine. Het enthousiasme en de ondernemerslust spatten van haar af ?

Over Jacobine
Hoewel ze een studie psychologie op zak heeft, trok het ondernemerschap haar meer. Na haar studie vertrok Jacobine naar Indonesië met maar één doel: op zoek naar interessante handel! En die vond ze! Van tailormade producties tot aan containerhandel voor hotels. Toch miste Jacobine iets voor zichzelf. En zo rolde ze in de sieraden.

Ze liep op het strand en mijmerde over een naam voor haar merk. “Pineapple vond ik altijd al een grappig woord, vanwege de vaak verkeerde vertaling in het Engels”. Ze zocht een woord wat er niet bij past, maar waar ze wél heel vrolijk van wordt: gitaar. Zo ontstond haar merk Pineapple Guitar.

Al snel volgde haar eerste collectie met zilveren en gold plated (14k goud) sieraden. Jacobine omschrijft haar merk zelf als “Sieraden voor fashion nomads, mensen die altijd op zoek zijn naar iets nieuws en dezelfde onrust hebben als ik”.

Favo items
Ze draagt zelf altijd standaard haar eigen ringen. “Mijn handen zijn het visitekaartje van mijn merk. Vooral de schelp en scarabee (kever) ringen zijn mijn favoriet. Die laatste heb ik gekopieerd van de ketting van mijn oma die ze uit Jerusalem meenam en ik van haar erfde”.

What’s next
Naar eigen zeggen ‘kapt haar brein nooit’ en is Jacobine constant aan het screenen op straat voor inspiratie. Een kledingstuk, Pinterest, de natuur; alles is een inspiratiebron. Haar creatieve talent werd ook opgemerkt door Artis en het Rijksmuseum, waar ze een collectie voor ontwerpt.

Op dit moment is ze druk bezig met de sampling van een nieuwe collectie die vanaf mei in de winkels ligt en op de webshop staat! Die webshop is nu nog niet helemaal up-to-date maar houd vooral Instagram (@pineapple.guitar) in de gaten en stuur een privébericht als je iets leuk vindt. Of ga naar toffe winkels zoals XBank, Loft, Palma Breda of Ruys.

Deel deze blog: