Luxe, exclusieve geuren van Perris Monte Carlo

Parfum vergelijk ik altijd maar met wijn. Eerst vond ik wijn van de supermarkt prima. Maar toen ik eenmaal wijn van de slijter probeerde, was ik verkocht. Het is weliswaar net wat duurder, maar het verschil proef je toch. Hetzelfde geldt voor mij voor commerciële versus niche geuren. Eenmaal een niche geur geprobeerd, dan wil je (bijna) niet meer anders. Perris Monte Carlo Fragrances heeft echt heerlijke nichegeuren waar ik je graag meer over vertel en m’n favorieten met je deel!

Over het merk
Voor wie het merk niet kent, zal ik kort even wat vertellen. Perris Monte Carlo Fragrances is onderdeel van het moederbedrijf de Perris Group, een familiebedrijf dat in 1981 is opgericht door de Italiaan Michele Perris. In het goudkleurige logo van Perris zitten 4 P’s, een P voor elke telg van de familie. Eén van die telgen, Gian Luca Perris, is creative director en onder andere verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de parfumcollectie. Naast luxe parfums vallen ook de skincare van Perris (Perris Swiss Laboratory) onder het assortiment en de parfums Houbigant Paris.

Perris Monte Carlo Fragrances bestaat inmiddels uit een collectie van 21 geuren waarbij gebruik is gemaakt van de meest edele grondstoffen, die in verschillende werelddelen gevonden worden. Er zijn 4 verschillende collecties: Gold, Black, Grasse en Italy. Achter elke collectie zit een mooi verhaal!

Gold collection
De geuren uit de Gold collection zijn te herkennen aan de goudkleurige verpakking. De 4 geuren die deze collectie rijk is, zijn speciaal ontwikkeld op verzoek van een sjeik uit Saoedi-Arabië. Hij vroeg zijn vriend Gian Luca om voor hem een aantal geuren te ontwikkelen met ingrediënten kenmerkend voor zijn land. Het werden 4 luxe, wat krachtige geuren op basis van musk, amber, patchoeli en oud. Essence de Patchouli is van deze lijn mijn absolute favoriet.

Black collection
De Black collection is een uitgebreide collectie bestaande uit maar liefst 9 geuren. De geuren zijn vernoemd naar bijzondere plaatsen waar Gian Luca kwam tijdens zijn reizen. Rose de Taif is bijvoorbeeld vernoemd naar een plaats in Saoedi-Arabië en Patchouli Nosy Be naar een eiland nabij Madagascar. Mijn favorieten uit de collectie zijn er maar liefst 3: Cacao Aztèque, Ylang Ylang Nosy Be en Tubéreuse Absolue. Ik houd nou eenmaal van kruidige, houtachtige geuren met sandelhout, cederhout en patchouli. Dus deze Black collection spreekt mij erg aan.

Grasse collection
Waar de Gold en Black collection ‘gecompliceerde’ geuren zijn met een veelvoud aan ingrediënten, kenmerkt de Grasse collection zich door juist de eenvoud en puurheid aan ingrediënten zoals je ze in ‘parfumstad’ Grasse (Frankrijk) vindt. Denk aan lavendel, jasmijn, meiroos en mimosa. De samenstelling van de geuren is eenvoudig, maar heel puur. De collectie is een eerbetoon aan de regio’s van Grasse, die sinds 2018 door Unesco toegevoegd zijn aan de World Heritage-lijst van immaterieel erfgoed. De Franse parfumeur Jean-Claude Ellena, bekend van toonaangevende parfums als First van Cleef & Arpels en Terre d’Hermès van Hermès, ontwikkelde samen met Gian Luca de Grasse collectie. In totaal zijn het 4 verschillende geuren. Persoonlijk ben ik iets minder fan van deze collectie.

Italy collection
Wie van fris en fruitig houdt, zit bij de Italy collection goed. Deze collectie, bestaande uit 4 verschillende parfums, is volledig gewijd aan de citrus en ontwikkeld als eerbetoon aan de zogeheten ‘citrusfamilie’. Een familie die in de stad Capua (Zuid-Italië) woont en als eerste familie essentiële oliën wist te extraheren uit citrus. Ze zijn topontwerper van etherische oliën van citrusvruchten sinds 1880. Fris, fruitig en bloemig, dat zijn de geuren in deze collectie. Persoonlijke favoriet is Cedro di Diamante. Het is echt een hele heldere, frisse, limoengeur die aangenaam zacht wordt. De geur Arancia di Sicilia, met als hoofdingrediënt bloedsinaasappel, won de Accademia del Profumo. Een Italiaanse prijs voor het meest artistieke parfum onder de niche geuren.

Hoge concentratie
De geuren van Perris Monte Carlo bevatten een hoge parfumconcentratie, waardoor ze langdurig aanwezig zijn. Een commerciële geur ruikt vaak bij iedereen hetzelfde, maar een niche geur ruikt bij iedereen anders. Dat is juist het leuke! En wil je helemaal uniek zijn, dan meng je de parfums gewoon met elkaar. Combineer bijvoorbeeld eens een parfum uit de Black collection met die van de Italy collection en je krijgt een sprankelende, maar toch ook warme geur. Dat is het mooie aan niche geuren, je kunt ze gewoon met elkaar combineren en daarmee heb je dus altijd je eigen unieke parfum.

De parfums van Perris Monte Carlo zijn verkrijgbaar in 100ml en 50ml. Met uitzondering van de Gold Collection, die is nu nog alleen in 100ml verkrijgbaar. De collectie bestaat uit zowel eau de parfum als extrait de parfum. Dit betekent een verschil in parfumgehalte. De eau de parfum van Perris Monte Carlo bevat 21% en die van de extrait de parfum maar liefst 35%. Dit is vrij hoog als je je beseft dat commerciële geuren vaak 14 tot 16% parfum bevatten en de gemiddelde nichegeur dikwijls 18%.

Voor ieder wat wils
Het is bijna onmogelijk dat je niet van deze geuren houdt. En de range is zo uitgebreid dat er voor ieder wat wils tussen zit. Of je nou van bloemachtig, fruitachtig of een krachtige oud houdt, er zit altijd wel een geur voor je tussen. Het zijn overigens uniseks geuren, dus zowel voor mannen als vrouwen en ze bevatten geen dierlijke ingrediënten.

Tot slot
Als ik uit die hele collectie van 21 parfums mijn favorieten moet kiezen, dan zijn dat: Essence de Patchouli en Tubéreuse Absolue.
De parfums van Perris Monte Carlo zijn onder andere te koop bij parfumerie speciaalzaken en bij een aantal geselecteerde filialen van Ici Parix XL.

Deel deze blog: