Sieradentrends herfst/ winter 2020

De winkels hangen vol met herfst-en winterkleding. Je eerste herfstoutfitjes heb je al waarschijnlijk wel in huis. Je maakt ‘t natuurlijk helemaal af met de juiste sieraden. Ik sprak met Ursula van Bavel -fashion agent voor onder andere Blinckstar, Ibu Jewels en Jazu Jewellery- over de sieradentrends voor najaar en winter 2020.

Parels
“Dit najaar en winter zie je veel parels. Op verschillende manieren. Heel klassiek of juist verwerkt in een trendy item. Blinckstar, Jazu Jewellery en Ibu Jewels hebben elk op hun eigen manier parels verwerkt in hun collectie sieraden. Jazu Jewellery heeft bijvoorbeeld witte (zoetwater)parels in zowel kettingen, armbanden als oorbellen. Bij Ibu Jewels zie je parels terug in de armbanden. En Blinckstar heeft als enige een black pearl die nadrukkelijk aanwezig is in een stoere wikkelarmband”, vertelt Ursula.

Schakels
De layeringtrend  -meerdere kettingen in laagjes bij elkaar, in diverse lengtes – zet nog wel even door. Maar, wel in een nieuw jasje! Ursula: “We gaan heel veel schakelkettingen zien. Van de bekende jasseron tot aan andere schakels. Van dun tot grof, de trend is om ze lekker met elkaar te combineren voor een speels effect. Wel in het goudkleurig en het liefst met een choker erbij. De choker draag je niet te strak om je nek, maar is bij voorkeur wel van dunne kralen gemaakt.” Zowel Blinckstar als Jazu Jewellery hebben volop leuke exemplaren voor een trendy neckparty!

Bruin, roest en donkerblauw
“Het kleurbeeld deze winter is veel bruin- en roesttinten. En diep donkerblauw gecombineerd met zwart. Ibu Jewels speelt in op deze kleurentrends met haar prachtige armbanden van leer met miyuki kralen. Zo heeft Ibu dit najaar een hele mooie set armbanden in diep donkerblauw. Dat is vrij uniek, want je komt die kleur maar weinig tegen in sieraden.”

Bedels
Ook nieuw dit najaar en winter zijn bedels. Zowel bij kettingen als armbanden. Ze mogen eigenlijk niet ontbreken! Ursula: “Jazu Jewellery en Blinckstar hebben bijvoorbeeld schakelkettingen met diverse bedels. Deze trend kan een simpele outfit net wat extra’s geven.”

Ongoing trend
Wat altijd blijft, zijn smalle fijne armbanden die je eindeloos kunt combineren. “Zowel Blinckstar, Jazu Jewellery als Ibu Jewels zijn daar goed in. Ze hebben allen een basiscollectie armbanden die je leuk met elkaar kunt combineren. Eén is eigenlijk geen. Veel is de trend ?.”

Ik ga zelf zeker meedoen met de schakel-, parel-en bedeltrend. Leuk en weer eens wat anders. Volg Ursula op Instagram (@ursulaboterry) om telkens op de hoogte te blijven van de nieuwste collecties van Ibu Jewels, Blinckstar en Jazu Jewellery en bezoek eens de site van genoemde merken!

Deel deze blog: