Masterclass ondernemen- Annic van Wonderen

Annic van Wonderen (1983) is eigenaar van website Annicvw.com (voormalig I Love Fashion News.com). Een lifestylewebsite met dagelijks leuke nieuwtjes, interviews, tips en trends. Naast haar website bracht Annic in 2014 een boek uit: Masterclass ondernemen. Een boek voor iedereen die dromen heeft maar ze om wil zetten tot daden. Of een eigen bedrijf heeft en wel wat power en tips van Annic kan gebruiken. Ik schreef een review over haar boek.

Ambitieus en hard werken
Het boek leest in het begin als een mooi sprookje van een ambitieus meisje dat haar droom waarmaakte, de juiste kansen kreeg (stages bij Marie Claire, Grazia en Danie Bles) en mooie dingen op haar pad (styling BN’ers en commercials). Hoe? Door te doen! Haar dromen najagen –inclusief ludieke marketingcampagne- en keihard werken. Dit is ook een van de belangrijkste boodschappen uit haar boek! Annics filosofie is namelijk: je moet durven, doen en doorzetten.

Het boek is kordaat geschreven. Er staan veel oneliners, gezegdes en tips in. Soms opendeuren, maar wel allemaal waar en realistisch.

Durven
‘Start vandaag, niet morgen. Ga aan de slag en leer’. Je moet het niet uitstellen als je iets wilt, maar gewoon beginnen. Daar is ook lef voor nodig. Lef om hardop uit te spreken wat je droom is en wat je wilt bereiken. Daarnaast kom je er niet zonder enorme gedrevenheid. Als je echt iets wilt, dan kun je het ook bereiken volgens Annic. ‘If you think big, you get big’, is haar motto. Stel hoge doelen, beperk jezelf niet. En laat je daarbij niet leiden door azijnzeikers. Wat ik een mooie uitspraak van haar vindt: als jij er niet in gelooft, zal een ander dat ook niet doen.

Doen
‘Waar een goed idee aan moet voldoen, valt niet een-twee-drie te zeggen. Het is een kwestie van feeling, net als met liefde. Trust your gut. Dat er al vergelijkbare producten bestaan, maakt niet uit. Zolang jij maar uniek en onderscheidend bent in jouw branche’. Begin dus gewoon en neem de tips van Annic op het gebied van marketing en PR ter harte!

Ook geeft ze tips voor al bestaande ondernemers. Hoe je je personeel gemotiveerd houdt en beloond, is voor veel werknemers nog wel een eyeopener denk ik. Het is mij duidelijk: Annic pakt alles professioneel aan.

Doorzetten
Annic komt heel zelfverzekerd over. Ze weet exact wat ze wil en laat zich daarbij door niets of niemand tegenhouden. Een positief iemand die denkt in kansen en niet vies is van hard werken. Ze is eager en vindt dat iedere ondernemer dat moet zijn. Voor minder dan 1000% inzet doet ze het niet.

Kortom: een leuk boek vol inspiratie! Het leest makkelijk weg en je wordt aangezet tot nieuwe ideeën en krijgt een schop onder je kont om zelf aan de slag te gaan.

Deel deze blog: