Mijn favo (niche) geuren

Vroeger had ik altijd steevast twee parfums: Calvin Klein Eternity en Hugo Boss Deep Red. Maar toen kwam ik voor mijn blog in contact met andere geuren. Met name de geuren van Skins Cosmetics vind ik echt fantastisch! Zij verkopen echte niche geuren. Exclusieve geuren met unieke ingrediënten die zorgen voor een totaal andere geurbeleving. De kenners weten wat ik bedoel. Je pikt een geur van Skins er zo uit. Intensere, aparte geuren die vaak bij iedereen anders ruiken. Ik deel graag mijn drie favoriete geuren!

Escentric Molecules- Molecule 01
Ik kan mij niet voorstellen dat je deze geur niet kent. Inmiddels is ie razend populair namelijk. Molecule 01 is uniek omdat het slechts 1 basis ingrediënt bevat, Iso E Super, wat ervaren wordt als een zoete, fluweelzachte houtnoot. Je eigen geur wordt erdoor versterkt, daardoor ruikt de parfum bij iedereen anders. Doordat er maar één ingrediënt in de parfum zit, kun je Molecule 01 goed combineren met een andere parfum.  Ik spray ‘m dan ook graag over m’n andere geuren. Dat layeren van parfums is echt te gek. Zo creëer je een unieke geur!

Frederic Malle- Portrait of a Lady
Ontwerper Frédéric Malle werkt samen met diverse ontwerpers en kunstenaars die volledig de vrije hand hebben in alle denkbare geurelementen. Er zijn geen restricties. Door het samenwerken met deze verschillende ‘neuzen’ is elke geur van Frederic Malle uniek, van hoge kwaliteit en passend bij de persoonlijkheid of beleving die zij in gedachten hadden bij het ontwikkelen ervan. En het concept werkt want Portrait of a Lady staat al ruim drie jaar bij mij met stip op nummer 1. Als ik de geur opheb, krijg ik zo vaak complimentjes. Het is een Oosterse geur met ingrediënten als Turkse roos, zwarte bes, patchoeli, sandelhout en wierook. Een heerlijk luxe geur, vrouwelijk en onweerstaanbaar, die ook nog eens lang blijft hangen! De geur is niet goedkoop maar ik doe heel lang met de 50 ml.

Le Labo- Santal 33
Voor mij staat Santal 33 op een gedeelde nummer 1 met Portrait of a Lady. Het is een leerachtige geur. Als je de geur opsprayt en je ogen dicht doet is het in eerste instantie of je aan zo’n prachtige, dure leren tas ruikt. Maar niet muffig want geurnoten viooltjes en iris maken ‘m wat zoetig en fleurig, om daarna over te gaan in een poederachtige geur (muskusnoten) met een rokerig houten akkoord (sandel-en cederhout, specerijen). Bijzonder lekker!

De geur is geïnspireerd op de oude Marlboro reclames met die man en zijn paard, voor een kampvuur in de Grand Kanyon, onder donkerblauwe avondluchten – het prototype beeld van de spirit van het wilde westen, mannelijkheid en vrijheid.

Mijn vriend vond de geur direct zó lekker dat ik ‘m van hem cadeau kreeg en ik ‘m nooit op mag doen als ik zonder hem de deur uitga. Haha. Mannen schijnen de geur makkelijk te kunnen onthouden want ze vragen gewoon om een Chantal 33 ?(weer eens wat anders dan Greet 44?).

Ook zo’n fantastische geur?
De geuren zijn onder andere te koop via Skins Cosmetics. Je kunt ook gebruik maken van hun Sample Service en vijf geuren uitproberen. Dan kun je kijken of mijn favo geuren ook iets voor jou zijn ?

Deel deze blog: