Stijl je outfit met SjaalMania

Ik heb echt een voorliefde voor shawls. In een mooie kleur, bijzondere print of van een fijn materiaal. Ik betaal mij scheel aan die kleine lapjes stof en heb er zelfs een speciaal kastje voor. Ik kan er namelijk ook heel slecht afstand van doen. Ik draag bijna elke dag een shawl, ook ‘s zomers. En nu heb ik onlangs een merk met prachtige shawls ontdekt: SjaalMania. Niet alleen de naam is fantastisch, de shawls ook.

SjaalMania is in 2012 opgericht door Micky van Vollenhoven. Na een indrukwekkende carrière in de reclame-en modewereld was het tijd voor een eigen webshop. Ze wilde namelijk zelf weleens in de praktijk ondervinden hoe het is om een webshop te hebben. Het idee voor SjaalMania was zo geboren:Ik was altijd al gek op grote simpele omslagdoeken en mooie, dure, effen sjaals van mooie materialen. Maar ik kon deze moeilijk vinden. Het was ook belangrijk dat ze mooi zouden blijven bij veelvuldig dragen, want ik ‘woon’ in een goede sjaal en sla ‘m dus iedere dag weer om!.”

SjaalMania verkoopt basic shawls in gigantisch veel kleuren. Ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals wol, cashmere, katoen (bio cotton) en zijde. Het zijn tijdloze shawls in wel meer dan vijftig kleuren en in 7 verschillende modellen. Van mooie neutrale tinten als creamy white, taupe, grijs tot aan intense kleuren als goud, oranje, roze, groen. Eigenlijk alle kleuren die je maar kunt bedenken. Het aanbod is echt enorm groot, dus voor elke outfit is er eigenlijk wel een bijpassende shawl.

Micky: “Onlangs was ik nieuwsgierig of ik niet alleen maar ‘hardlopers’ als zwart, sand, navy mid grey moest gaan verkopen. Maar uit cijfers bleek dat deze maar 25% van de omzet zijn en 75% dus verspreid is over alle andere kleuren. De kracht ligt dus toch in de hoeveelheid aan kleuren die we aanbieden. Iedereen kan z’n eigen favoriete kleur shawl bij SjaalMania vinden.” Zelf heb ik de Cosy Eco Cotton Ibiza Green. Een super mooie groene zomer shawl, die super zacht is. Een geweldig lekkere shawl! Ook heerlijk ’s zomers. Voor de koude ochtenden en ’s avonds lekker voor als je nog langer buiten wilt zitten ‘t terras.

Ik ben wel benieuwd kenmerkend is voor een shawl van SjaalMania. “We gaan voor eenvoudig, stijlvol en kwaliteit. Wij werken niet op basis van trends, maar breiden onze collectie eens in de zoveel tijd uit met nieuwe kleuren, een aangepaste maat of een nieuw model. De shawls van SjaalMania blijven in de collectie. Het is dus niet zo dat als je dan eens een lekkere shawl hebt gevonden en je wilt er nog één bij kopen dat ie dan uit de collectie is. We verkopen vooral effen shawls want prints gaan vaak vervelen. De shawls van Sjaalmania gaan echt jaren mee en draag je dagelijks. Daar zit dan toch een beetje de kern van de naam in. Onze shawls zijn verslavend lekker!”

Na 8 jaar zo’n geweldig eigen merk vraag ik mij af waar Micky nog van droomt. Enthousiast en ambitieus zegt zij: “Ik droom ervan dat iedere vrouw in Nederland minstens één shawl van SjaalMania bezit en veelvuldig draagt. Dat ik over straat loop en hier en daar vrouwen zie lopen met onze sjaals om. Dat lijkt me zo leuk! En trouwens België is ook een land waar we behoorlijk veel klanten hebben. Daarbij zou ik de UK en Scandinavië willen veroveren.” Ik hoop van harte dat Micky’s droom uitkomt!

De shawls van SjaalMania zijn te koop via de webshop maar ook bij diverse boetieks verkrijgbaar. Op de website vind je een overzicht van de verkooppunten in Nederland en België.

Deel deze blog: