Clean Beauty: Lavido

Ik heb een nieuw skincare merk ontdekt: Lavido. Het is een Israëlisch merk en kenmerkt zich voor mij door extreme zachtheid en heerlijke geurbeleving. Maar het is zóveel meer! Ik vertel je er graag over!

Lavido werd in 2003 opgericht door herbalist Ido Magal. Zijn eerste product was een volledig natuurlijke baby crème die hij ontwikkelde voor zijn neefje vanwege z’n luieruitslag. Vanwege dit succesvolle product startte hij zijn eigen bedrijf. Eerst samen met zijn moeder en later stapten ook andere familieleden in. Inmiddels is het familiebedrijf uitgegroeid tot een wereldwijd bedrijf in natuurlijke en biologische huidverzorging. Actrice Gwenyth Paltrow en diverse beautyjournalisten van Goop, Elle, Women’s Health en Vogue behoren tot de fanbase van het merk.

In Israël is Lavido nummer 1 qua huidverzorging. De producten bevatten hoogwaardige, natuurlijke en plantaardige ingrediënten, zijn dermatologisch getest, puur, zonder schadelijke stoffen, vegan, organic en niet op dieren getest. ‘Ja leuk, maar zo ken ik nog wel een paar merken’, hoor ik je denken. Klopt. Maar zelden ontdekte ik een merk wat zo extreem zacht is voor je huid. Of het nou om de hand- of voetencrème, bodylotion of dagcrème gaat. Allemaal zorgen ze voor een zijdezachte huid. En die plantaardige, aromatische geur is ook echt geweldig. Een heerlijke geurbeleving. En tot slot een fijne kwaliteit-prijs verhouding.

Ik mocht de Ultra Daily Facial Moisture Cream uitproberen samen met het Replenishing Facial Serum.  Beide geschikt voor de normale huid en gericht op hydratatie en anti-aging.

Replenishing Facial Serum
Dit zeer geconcentreerde serum hydrateert, zorgt voor een betere elasticiteit en stevigheid van de huid. Het bevat granaatappelzaad, citroenmirte, mandarijnolie en biologisch koud geperste essentiële oliën. Je hebt echt maar heel weinig van deze gezichtsolie nodig. Ik gebruik ’s morgens twee à drie kleine druppeltjes op m’n gereinigde huid.

Ultra Daily Facial Moisture Cream
Deze heerlijk geurende gezichtscrème breng ik aan over het serum. Het is een voedende dag-en nachtcrème rijk aan Omgega 6-zuur, vitamines en organische teunisbloemolie. Deze crème zorgt ook weer voor een betere elasticiteit en stevigheid van de huid. Daarnaast maakt ie je huid enorm zacht en ruikt ie lekker kruidig.

Mijn ervaring?
Ik kan het merk en de geteste producten van harte aanbevelen. Echt zo fijn! M’n huid is zijdezacht, goed gehydrateerd, is glad en heeft een mooie glans. Je doet lang met de producten want je hebt er maar weinig van nodig, dat is ook fijn. Ik gebruik het serum en de crème ’s ochtends en vind het een heerlijk moment van de dag ?

Hoe geweldig is het dat Lavido ook als enige een neckcream heeft! Dat zie je nergens. En probeer ook echt de Nurturing Hand Cream (met patchouli) en de Thera Intensive Foot Cream. Je gaat mij dankbaar zijn, echt!

De producten van Lavido zijn onder andere te koop via de website.

Deel deze blog: