Mijn favo zonnebrand op dit moment

De zomer is weer in aantocht en dit weekend kregen we daar alvast een voorproefje van. Je huid goed insmeren met zonnebrand is een must. Ik ben zelf een trouwe smeerder, helemaal nu ik zwanger ben. Ik heb namelijk geen zin in een zwangerschapsmasker. Ik heb met sommige mensen echt oeverloze discussies over hoe fijn de zon is, maar hoe slecht ie ook kan zijn. Niet alleen in het veroorzaken van rimpels en huidschade, maar ook de veroorzaker van huidkanker. Lees dan ook zeker eens de artikelen van Jetske Ultee (onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie) of download haar zonboekje. Heel interessant!

Een paar weken terug gingen we naar Ibiza en nam ik deze 3 zonneproducten mee.

Summer Glow Sun Sensitive SPF 20- Dr. Spiller
Deze SPF 20 van Dr. Spiller is perfect voor de minder zonnige en zonkrachtige dagen. Het is een witte zonnemilk in een tube die je huid echt heel goed hydrateert en verzacht. Het bevat o.a. avocado-olie, kokos en aloë vera en ruikt bovendien ook nog eens lekker. Deze zonnebrand beschermt niet alleen tegen UVA (aging) en UVB (burning) stralen, maar ook tegen infraroodschade (IR, onzichtbare straling van de zon die warmte geeft) en uitdroging van je huid. Een heel fijn product!

Sun Expertise Protective Cream SPF 50+- Skeyndor
Als ik echt ga bakken op het strand, gebruik ik SPF50 op mijn gezicht. Zeker de eerste dagen. Daarna schakel ik over naar SPF30. Het is echt een fabel dat je dan niet bruin wordt. Het gaat gewoon geleidelijker.  De zonnebrand van Skeyndor biedt een zeer hoge bescherming. Het product beschermt je net als de vorige zonnebrand van Dr. Spiller tegen UVA, UVB en IR. Maar daarnaast beschermt het ook nog eens tegen Blue Light. Schade door blauw licht van de zon en technologie.

Het is een fijne zonnebrandcrème voor je gezicht. De geur is subtiel en je krijgt niet zo’n wit plakkaat op je gezicht wat de meeste crèmes met een hoge factor wel doen. Deze zonnebrand is water resistant en geschikt voor een overgevoelige huid, kinderhuidjes en als je een dagje flink gaat zonnebaden.

Sun Care lip balm SPF 20- Annemarie Börlind
Deze lippenbalm is echt ideaal voor als je naar het strand gaat. De huid rondom je lippen is teer en gevoelig. Mensen vergeten ze vaak in te smeren. Ik doe ook altijd een beetje op mijn oogleden. Noem mij maar raar, maar ik hoef niet van die rode ogen en lippen als Bassie van Adriaan ?

Meer informatie over deze zonnebrandproducten vind je op de website van Care Cosmetics.

Deel deze blog: