Mooi voor de Kerst: Blinckstar

Of je nou van schakels houdt, kralen van edelstenen, zoetwaterparels, bedels, zilver of juist goud. Er zit altijd wel wat voor je gading tussen bij het leuke sieradenmerk Blinckstar. De sieraden zijn niet in 1 stijl te vatten en dat hoeft ook niet. Leuk is leuk. Zeker om voor onder de kerstboom te vragen! Ik sprak met ontwerpster en eigenaresse Paulien Nooter en heb nog leuke tips voor je onder de boom!

Paulien startte haar merk 10 jaar terug en had altijd al een voorliefde voor kralen en sieraden. Eerder al was ze namelijk eigenaar van Beadaway, een online webshop voor kralen. Daarna werkte ze voor diverse sieradenmerken. “Ik ben echt wel een ondernemer en heel eigenwijs. Ik was er klaar mee dat iemand voor mij besliste. Ik werkte altijd in een handschrift van een ander merk en nu kon ik mijn eigen weg gaan. Door mijn jarenlange ervaring heb ik het beste uit alles meegenomen en startte ik Blinckstar.”

Sterren
De naam Blinckstar doet het al vermoeden: Paulien is gek op sterren. Die zie je dan ook veel terug in haar collectie sieraden. Zoals ik al aangaf, zijn de sieraden van Blinckstar niet in één stijl te vatten. Paulien: “Ik heb niet één stijl met mijn sieraden, maar dat heb ik eigenlijk ook niet met mijn kleding. De ene keer draag ik een jurkje met hoge hakken en de andere keer een spijkerbroek met sneakers.”

Kwalitatief goede sieraden
De vrolijke, positieve en creatieve Paulien is naar eigen zeggen verslaafd aan het creëren van nieuwe dingen. “Ik haal overal van alles vandaan, leg het op tafel en begin gewoon. Daaruit ontstaan leuke dingen. Ik maak niks wat ik zelf niet zou dragen. Ik ben geen trendsetter, maar ik ga wel mee met de mode. Daar ontkom je niet aan. Ik let goed op wat er in de mode gebeurt, qua kleuren en schakels bijvoorbeeld. En ik probeer kwalitatief goede sieraden te maken. Sieraden die tijdloos zijn zodat je er langer mee doet en zelfs de zomer-met de wintercollectie kan combineren.”

Ook BN’ers
Haar leuke merk bleef ook stylistes en BN’ ers niet onopgemerkt. Zo werkt Paulien veel samen met @stijlbureau, stylist van onder andere presentatrices Bridget Maasland, Pernille la Lau, Dione de Graaff en Jetske van den Elsen.

Mijn favorieten
De huidige collectie die in de winkels ligt, kenmerkt zich door grove schakels, grote kralen en grote bedels. Ook de kleur brique komt veel terug en zoetwaterparels. Mijn favorieten zijn de grof geschakelde armbanden, de kleurige fishbone armbanden en gold filled balls. Van de kettingen ben ik echt fan van het mixen van de dunne kralenkettingen met de chunky chain. Oh en de hartjes oorbellen zijn ook super tof!

Voorjaars-en zomercollectie
Ook krijg ik van Paulien al een sneak peak van de voorjaars-en zomercollectie. Die wordt heel vrolijk met veel kleur! “Dit wordt één van de vrolijkste collecties die ik ooit gemaakt heb. Iedereen kan wel wat positiviteit en vrolijkheid gebruiken namelijk in het nieuwe jaar. Dromen over tropische oorden waar we niet heen mogen. Dat wordt de insteek.”

Perfect cadeau voor Kerst
Een sieraad van Blinckstar lijkt mij dus een perfect cadeau voor onder de kerstboom!  En heb je nog wat hulp nodig bij je keuze? Ga dan voor de grote ster oorbellen. Helemaal te gek om je kerstoutfit mee op te pimpen, om te shinen met Oud & Nieuw of gewoon mooi straks richting het voorjaar met een simpele witte blouse ofzo. Of wat dacht je van de grove schakelarmband. Mooi om alleen te dragen, maar ook perfect om te combineren met je andere armbanden.

Ik zou zeggen: geef nog snel die hint door aan je man voor een mooi sieraad voor onder de kerstboom! Kijk snel op de website van Blinckstar!

Deel deze blog: