Musthave: Aruba Aloe

“Wat je van ver haalt, is lekker”, is het spreekwoord. Dat geldt zeker voor de producten van Aruba Aloe. De huid-en haarverzorgingsproducten van dit merk zijn nu ook in Nederland te koop. Je hoeft er dus niet helemaal meer voor af te reizen naar het zonnige eiland.

Over Aruba Aloe
Aruba Aloe bestaat al sinds 1890. Aloë vera werd daarmee een zeer belangrijk onderdeel van de cultuur en geschiedenis van Aruba. Dit is zelfs terug te zien in het wapen van het eiland.
De plant ontwikkelt zich het beste in een zeer warm en droog klimaat. Het woestijnachtige klimaat op Aruba is dus ideaal. De aloë vera wordt met zorg verbouwd en behandeld, zodat de rijke en krachtige voedingsstoffen zoveel mogelijk behouden blijven.

Werking van aloë vera
Aloë vera bevat nogal wat goede eigenschappen voor je huid! Het hydrateert, kalmeert, vermindert huidirritatie en heeft ook geneeskrachtige eigenschappen. Aloë vera zit namelijk boordevol polysacchariden, vitamines en mineralen die je huid een oppepper geven en genezing bespoedigen. Daardoor kan het ook helpen bij insectenbeten, kleine brandwonden en verbranding door de zon.

Vitamin E Skin Care Gel
De Skin Care Gel is met name ideaal voor de droge of geïrriteerde huid. De substantie van deze gel doet mij erg denken aan zo’n pot grote, gele goedkope gel. Zo ziet het er namelijk uit als je het uit de flacon haalt. Naast aloë vera bevat deze gel vitamine E en vocht inbrengende bestanddelen. Ik vind het een super fijne gel. Mijn huid blijft door die aanhoudende kou vrij droog, dus reageert goed op dit super hydraterende product. Je kunt ‘m gewoon dagelijks gebruiken als huidverzorging, of je gebruikt ‘m als primer.

Ultra-Intensive Aloe Crème
Over de Vitamin E Skin Care Gel gebruik ik af en toe de Ultra Intensive Cream. Dit is een rijke crème die vrij snel intrekt en naast aloë vera ook jojoba olie en kokos olie bevat. Deze crème is met name geschikt voor de droge, geïrriteerde of gevoelige huid. In periodes van koud en guur weer is deze crème ideaal als intense hydratatie voor je huid. Maar daarnaast wordt deze crème ook gezien als een soort SOS-product wat je gewoon in huis moet hebben voor het kalmeren van je huid na zonnebrand en het herstellen van littekens.

Special Care Lotion
Deze lotion kun je als bodylotion of handcrème gebruiken. De lotion bevat naast aloë vera ook jojoba olie. Jojoba olie werkt niet alleen hydraterend, maar ook ontstekingsremmend en beschermt tegen de schadelijke effecten van uv-straling. Hopsakee, een goede lotion dus. Weg droge velletjes op je lijf.

Wat vind ik van Aruba Aloe?
Ik ben met name fan van de Vitamin E Skin Care Gel. Ik moest even wennen aan de geur, maar ik vind het echt enorm fijn voor mijn huid. Lekker hydraterend en kalmerend. Echt zo’n lekker product voor ’s zomers na een dag strand of ’s winters als extra boost. De andere twee producten vind ik ook heel fijn. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een fijn merk is en ik zeker in de goede werking van aloë vera geloof!

De producten van Aruba Aloe zijn onder andere te koop via de website.

Deel deze blog: