My summer skincare routine

Het is weer tijd om mijn skincare routine voor de zomer met je te delen. Elk seizoen pas ik mijn skincare aan.  Niet alle producten zijn namelijk geschikt om het hele jaar door te gebruiken. Elk seizoen heeft mijn huid een andere behoefte. Ik vind het dan gelijk fijn om ook eens andere merken te proberen. Ik vertel je wat ik nu aan skincare gebruik.

Reiniging
Uiteraard reinig ik twee keer op een dag mijn huid. ’s Avonds om de make-up, dagelijks vuil, zweet en zonnebrand eraf te halen. En ’s ochtends om mijn huid weer op te frissen. Ik gebruik op dit moment twee verschillende cleansers. De zijdezachte reinigingsmilk van Craith Lab is heel fijn voor mijn huid. Het zorgt ervoor dat mijn huid niet uitdroogt en het m’n huidbarière intact laat. Dat komt doordat er milde ingrediënten inzitten. Een fijne reiniger voor als mijn huid wat droger en trekkeriger is van de zon bijvoorbeeld.

Simply Clean van SkinCeuticals is een reinigingsgel en reinigt grondig. Super fijn voor als ik veel make-up op heb. Even aanbrengen op mijn gezicht met water, wachten tot het schuimt en goed afspoelen. Daarna heb ik eigenlijk geen toner nodig want deze cleanser reinigt goed. En hij is heerlijk om ’s ochtends je huid mee op te frissen.

Serums
Serums zijn voor mij gewoon onmisbaar. Ik vind ze zo fijn en ze doen echt iets extra’s voor m’n huid. Ik kan echt niet zonder! C E Ferulic van SkinCeuticals bevat een hoge concentratie actieve ingrediënten waaronder vitamine C (maar liefst 15%) en E. Een gouden duo in de aanmaak van collageen. Het verheldert je huid en werkt anti-aging. Ik heb er echt maar heel weinig van nodig. Het ruikt niet echt aangenaam -een beetje naar rauwe ham…- maar het werkt echt hartstikke goed tegen fijne lijntjes. De investering waard!

Een ander fijn serum waar ik in de avond mee afwissel, is de Royal Collagen Sensitive van Craith Lab. Een heel aangenaam serum wat je huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf en het vochtgehalte en de elasticiteit van je huid verbetert plus anti-aging werkt.

Moisturizer
Als dag-en nachtcrème gebruik ik Emollience van Skinceuticals. Gewoon een fijne voedende, herstellende en hydraterende crème. Ik kies ’s zomers echt bewust voor een wat lichtere crème dan in de winter, omdat mijn huid zomers minder droog is. Alleen een serum vind ik te weinig, vandaar dat ik er nog deze fijne moisturizer over aanbreng.

Oogcrème
Het was lang zoeken naar een goede oogcrème. Maar nu heb ik zelfs twee fijne oogcrèmes gevonden!  Als ik weer eens slecht geslapen heb door Vic dan ben ik echt zo blij met Auto Correct van Sunday Riley. Wat een topper is dat!! Er zit een soort parelmoer in waardoor je er echt in no-time beter uitziet omdat het je donkere kringen oplicht. Het zorgt er echt voor dat ik er stukken frisser en minder vermoeid uitzie. Echt een aanrader deze oogcrème! Er worden twee à drie pompjes geadviseerd, maar ik vind één pompje meer dan genoeg.

Aox eye Gel van SkinCeuticals is ook een heel fijn oogserum. Niet te vol, lekker luchtig. Ook weer gericht op het verminderen van donkere kringen en fijne lijntjes. Het is een frisse gel op basis van vitamine C en cafeïne. Geen puffy eyes met dit serum!

De producten van Craith Lab zijn vooral te koop via de schoonheidssalons. SkinCeuticals koop ik zelf via Glow Clinic en Sunday Riley via Skins Cosmetics Breda.

 

Deel deze blog: