My visit @ de Modefabriek

Afgelopen zondag was ik samen met vriendin Paula op de Modefabriek. Samen een dagje trends en nieuwe merken spotten voor volgend jaar zomer (SS19). Het wordt kleurrijk volgend jaar, heel kleurrijk! Een paar merken hebben volgend jaar zomer echt een stunning collectie en ik ontdekte vooral veel leuke sieradenmerken. Kom, ik vertel je er snel meer over.

Fashiontrends SS19
Het viel mij op dat de mode voor volgend jaar zomer eigenlijk een beetje vergelijkbaar is met dit jaar. De rushes, lange jurken en rokken, bloemenprints en kimono’s komen volgend jaar -zoals mijn omaatje het gezegd zou hebben- nog horrie-op voor! Nieuw is wel de bonte mix aan kleuren en printerclashes. Het is geel, roze, lila en oranje wat de klok slaat. En je combineert het het liefst met elkaar als een zonnig geheel. Pumps met puntige neus (beetje Katrien Duck-stijl) en sneakers met sokjes blijven we ook zien. En qua tas…de heuptas blijft nog even!

A Beautiful Story
Een leuk merk met een mooi verhaal. Een verhaal wat in Nepal begon met het maken van geluksarmbanden tot nu een zeer uitgebreide sieradencollectie. Kralen, edelstenen, symbolen. Elk sieraad vertelt een eigen verhaal. De broches zijn ook zo te gek. Te leuk was dat ze bezoekers aan de stand op de Modefabriek een mooie armband met edelsteen naar keuze cadeau kregen. Ik koos voor aventurine, een prachtige groene steen. Ook daar zit een mooi verhaal achter. Wat een goed concept! Neem eens een kijkje op de website.

 

Pom Amsterdam
Het merk Pom verraste mij vorig jaar al op de Modefabriek, maar nu hebben de ontwerpers zichzelf toch echt overtroffen. Je kent het merk vast en zeker wel van de driehoekige kleurige shawls met balletjes. Het merk ging de samenwerking aan met actrice en presentatrice Katja Schuurman en ontwierp een super leuke collectie! Dit keer ook een eigen geur, kleding, tassen en verschillende formaten en typen shawls. Ik ben mega fan van een lichtblauwe blouse, groene metallic tas en geel kanten pak. Wat een verrassing deze collectie!

 

Sofie Schnoor
Het Scandinavische merk Sofie Schnoor kende ik al wel, maar ik heb er nog nooit iets van gekocht. De collectie voor SS19 wordt super tof! Niet alleen de kleding (metallic pak, corduroy blouse, coole thirts en dito rokken, ) maar zeker ook de mega leuke laarzen en schoenen!

Gestuz
Gestuz komt volgend jaar met een beetje Mel & Kim- achtige jasjes (handjes omhoog als je ook uit die tijd bent). En ze hebben een prachtige lever/ nude kleur in de collectie. Kwijlen!

 

Birds on the run
Ik heb een zwak voor dit leuke merk. Ik word zo blij van hun prints! En na mijn bezoek aan hun showroom en ontmoeting met het team ben ik gewoon blijvend fan. Als er een panter opzit, dan moet ik het al hebben. En laten ze nou volgend jaar echt super toffe (reversable) kimono’s hebben en tassen met panters erop. Ik kijk er zó naar uit!

 

Pernille Corydon
Eenvoud en vormen uit de natuur zijn kenmerkend voor het Deense merk Pernille Corydon. Het merk is gelijknamig aan de ontwerpster. De sieraden zijn in het zilver en gold plated. Met name de oorbellen en kettingen vind ik leuk!

 

Lobibeads
Lobibeads is echt een leuk merk sieraden! De palmtree ketting met speelkaart, roos cuff bangle en ringen zijn favoriet. Ik moet gewoon een pinkring. Punt!

 

Deel deze blog: