Totally in balans met Pascaud

Een paar maanden terug onderging ik een beautytreatment bij Pascaud Instituut in Antwerpen. Ik kreeg een fantastische starterskit mee om mijn huid weer in balans te krijgen en mijn lichaam te reinigen. Na 3 maanden gebruik deel ik mijn ervaring met je.

Starterskit
De starterskit van Pascaud is een complete set gevuld met huidproducten (cleanser en cream), voedingssupplementen en detox kuur. Een goede combi om je innerlijke en uiterlijke schoonheid in balans te brengen. Dat is gelijk ook de filosofie van Pascaud. Goede producten, af en toe een beautybehandeling, gezonde voeding aangevuld met voedingssupplementen, voldoende bewegen én positief in het leven staan. Zo krijg je volgens Pascaud op natuurlijke wijze een mooie huid.

Cleanser
De cleanser van Pascaud is een reinigingsemulsie die je huid intensief reinigt. Het is een milk, lotion en oogreiniger in 1. Je gebruikt ‘m zowel ’s ochtends als ’s avonds. Twee pompjes van de witte substantie is genoeg. Eerst masseer je het in op je gezicht en daarna spoel je het af met lauwwarm water. Als ik echt veel make-up op heb, gebruik ik daarna ook nog een lotion om de laatste restjes te verwijderen. Maar anders is het niet nodig. De cleanser is op basis van aloë vera gel dus droogt je huid niet uit, maar verzorgt ‘m juist. Het is echt een hele fijne reiniger die ik ook gebruik in combinatie met mijn Foreo.

Vernix Caseosa Cream
Deze verzorgende dag-en nachtcrème vult tekorten in je huid aan met huideigen vetzuren. Vernix caseosa is de witte, vettige substantie, zoals op de huid van pasgeboren baby’s. Deze crème heeft dezelfde samenstelling als dat waslaagje. Een bizar idee. De crème helpt je huid weer in balans te krijgen en bevat hydraterende, vochthoudende ingrediënten en gladmakers.

De crème maakt je huid echt super zacht, soepel en glad. Ik gebruikte geen serum de afgelopen maanden. Totaal niet nodig want mijn huid bleef prima gehydrateerd en soepel. Zelfs de zon zorgde niet voor uitdroging dankzij deze crème.

Synflor-forte
Een gezonde huid komt (ook) van binnenuit. Daarom ontwikkelde Pascaud voedingssupplementen (nutriceuticials), gericht op het verbeteren van de huidconditie. De starterskit bevat de Synflor- Forte, gericht op een goede darmflora, betere spijsvertering en gezonde weerstand. Daarnaast werken de tabletten ook nog eens tegen schimmels en bacteriën en zorgen ze voor een betere opname van voedingsstoffen. Als je darmen in balans zijn, is je huid dat ook. Deze Synflor-forte tabletten nam ik 1 keer per dag, gedurende 30 dagen.

Deto-X kuur
Ter ondersteuning van de aanpak van binnenuit ontwikkelde Pascaud ook een lichaamsreiniging. Deto-X is een vloeibaar kruidenextract wat je mengt met water. Gedurende 10 dagen nam ik 2x daags 10 ml hiervan met water in. Oef, wat smaakte dit vies. Maar voor een goede lichaamsreiniging doe ik veel, dus klokte ik het braaf elke dag achterover. Behalve een verbeterde opname van voedingsstoffen belooft Deto-X je ook een beter energieniveau en een positieve werking op darmen, lever, nieren en het reinigen van je bloed.

Mijn ervaring met Pascaud?
Mijn huid ziet er goed uit (lees: glad, zacht, stralend, goed gehydrateerd en gevoed, én rustig), Pascaud is een blijvertje! Ik vind het zelfs zo’n fijn merk dat ik tussendoor alweer een beautytreatment onderging en over twee weken weer de volgende heb. Het werkt gewoon erg goed voor mijn huid. Het kreeg mijn huid weer volledig in balans.

De starterskit lijkt mij een ideale kuur na (of tijdens) een stressvolle periode of hormonale disbalans. Persoonlijk vond ik de Deto-X kuur wat minder vanwege de wrange smaak. En ik ben van mening dat je gedurende die detox-fase een gebalanceerde voeding zonder suikers, koffie en drank ermee moet combineren. Anders bereik je nog niet het gewenste effect. Maar de producten en behandelingen van Pascaud zijn echt top!

Meer informatie over het starterspakket en over het merk Pascaud vind je hier.

Deel deze blog: