My visit @ de Modefabriek

Terwijl jij druk je koffer aan het pakken bent en nog snel de laatste pareltjes in de uitverkoop scoort, was ik van de week op de Modefabriek in Amsterdam. De beurs waar twee keer per jaar modemerken en ontwerpers hun nieuwe collectie tonen aan tout modeminnend Nederland. En soms ook daarbuiten. Dit keer was het de zomercollectie voor 2018, ofwel SS18 (Spring Summer). Het was weer een feestje en inspirerend. Ik vertel je snel over mijn ervaringen.

Trends voor SS18
Het is duidelijk; volgend jaar zomer draait het om prints. Alle merken hadden prints in hun collectie. Persoonlijk vind ik dat super leuk, dus ik kijk ernaar uit! Daarnaast zie je heel veel kleur. De uitschieters: geel en groen. De mode wordt vrouwelijk. Veel jurkjes, tunieken en rokken. En flodderbroekjes. Daar hoor je er volgend jaar ook zeker één van in je kast te hebben. In print natuurlijk, dat wel. En ruches. Aan je mouwen, op je borst en onderaan je rok of jurk. La isla bonita! Qua schoenen zet de trend van dit jaar zich een beetje voort; puntneus, plateau zool en loafers.  En wat verder al-tijd blijft in iedere collectie: streepjes & panterprints.

LollysLaundry

Lollys Laundry
Er waren veel, echt heel veel, merken op de Modefabriek die hun nieuwste collectie presenteerden. Wat mij betreft had Lollys Laundry de tofste collectie. Rijd de collectie maar mijn kast binnen! Inclusief die mooie hangers waarop alles gepresenteerd werd. Ik ben al langer fan van het merk, maar had dan wel mijn favorite pieces per seizoen. Dit keer vond ik echt alles leuk. De prints, het kleurgebruik, de stoffen… heel mooi! Ik denk hun mooiste collectie tot nu toe!

LollysLaundry-foto1

10 Feet
Sinds dit jaar ben ik weer helemaal fan van 10 Feet. Ze zijn wat mij betreft weer ‘terug van weggeweest’. De jasjes, prints, stoffen. Echt super tof! Smaakvol en hip. Net als hun stand overigens. Houd dit merk in de gaten! Het wordt weer helemaal trendy, ik weet ’t zeker!

10feet

Alix the Label
Stoer en rock’n roll is de collectie van Alix the label. De legerjas en rode panterprint jas, jurk én rok worden de musthaves van volgend jaar zomer! Bloggers, stylisten en fashion-addicts hebben een crush op dit merk en dat is totaal niet gek. Er zitten echt pareltjes tussen!

Alixthelabel

Fabienne Chapot
Volledig in de lift zit het Nederlandse merk Fabienne Chapot. Eerder al besteedde ik aandacht aan dit merk vanwege de leuke prints en fijne kwaliteit-prijs verhouding. Ook volgend jaar zomer zijn er weer toffe prints. Erg tropical (papaya, kreeft, palmbladeren en bloemen) en veel kleur!

FabienneChapotcollage

Spaanse designers
Ik ontdekte twee nieuwe –voor mij onbekende- Spaanse merken. Compania Fantástica. Hip, trendy en vrouwelijk. De groene zeebra-print vind ik echt super tof! Het is ook nog eens een fijn betaalbaar merk.

CompaniaFantastica1

Het andere Spaanse merk is Vilagallo. Vrouwelijk en apart. Het jurkje met tijgers vind ik echt super leuk!

Vilagallo1

Accessoires zum haben
Vers van de pers is het fantastische merk The Stureplan Billions Collection. Vernoemd naar een hippe wijk in Stockholm. Goudkleurige armbanden, ringen en kettingen die weer nét wat aparter zijn. Ik heb al twee toffe armbanden besteld die je binnenkort om mijn pols kunt spotten!

StureplanBillionsCollection2StureplanBillionsCollection1StureplanBillionsCollection3

Ik als shawl-fetisjist kon mijn hart ophalen. Ik spotte maar liefst drie leuke merken!

Pom Amsterdam
Allereerst Pom Amsterdam. De kenners onder ons kennen de grote shawls met leuke prints wel. Volgend voorjaar komen er dunne shawls voor om je nek en pols. Helemaal te gek! Die met panters wordt van mij! Ook komen er kimono jasjes. Die worden een ware hit! Believe me!

PomAmsterdam1 PomAmsterdam2

Unmade Copenhagen
Dan is er Unmade Copenhagen. Een merk wat ik al langer ken, maar vrij basic vond. Ik was dan ook zeer verrast toen ik hun SS18 collectie zag. Totally different! Veel prints en kleur. Trendy bij je nieuwe outfits van volgend jaar 🙂

20170710_115557 20170710_115744

Birds on the Run
Ik ben he-le-maal weg van het Amsterdamse label Birds on the Run. Dit, beste mensen, gaat echt een succes worden. Kirrend liep ik de stand in. Die shawls, die sieraden, die KUSSENS! Waar is het te koop? Wat zeg je? Het is nog upcomming en er is nog geen webshop?! Holy shit, ga dat snel regelen want ik sla wel in!

Birdsontherun1b Birdsontherun1a

Zero Cent Cinq
Ik werd halsoverkop verliefd op een paar sneakers. Deze groene rakkers van het Franse merk Zero Cent Cinq zijn binnenkort van mij! Vergeet die dure Golden Goose gympen, dit worden de nieuwe musthave gympen. Deze leren gympen moet je in je kast hebben, of liever gezegd: aan je voeten!

20170710_143325 zerocentcinq

Ik kijk terug op een goed verzorgde Modefabriek. De stands waren prachtig, de hapjes en drankjes heerlijk en het publiek zag er kei knap uit. Ik kijk weer uit naar het volgende bezoek!

Deel deze blog: