My visit @ Kopenhagen

Vorige week vloog ik met mijn vriend naar Kopenhagen. De stad stond al zo lang op mijn lijstje! En eindelijk kwam het er eens van 🙂 Ik deel mijn Kopenhagentips met je.

Van te voren gaf iedereen mij als tip om in een Guldsmeden hotel te logeren. ‘Altijd goed en knus’. Dat klopte! En wat ook zo leuk is, is dat er speciaal een bad-en body lijn ontwikkeld is voor alle Guldsmeden hotels van I Love Eco Essentials.

Vesterbro
Ons hotel zat in de wijk Vesterbro. Een hippe wijk. Het straatje Værnedamsvej is favoriet en doet een beetje Frans aan met al die restaurantjes. Granola is leuk om te ontbijten of een koffietje te drinken, bij Hanzō kun je heerlijk avondeten en dan is er nog een heel gezellig wijnbar: Falernum. Aan de lange straat Istegade is het ook goed vertoeven tussen de koffietentjes, cafés (Bang & Jensen is leuk), antiekwinkels en leuke boetiek Kyoto.

 

Nørrebro
Ik als Lollys Laundry fan wilde natuurlijk naar de Flagshipstore. Die zit in een heel leuk buurtje. De omgeving van de Ravnsborggade vind ik het leukst. Veel antiekwinkels, cafés en boetiekjes. Echt een kneuterig wijkje 🙂 Er zitten echt hele goede antiekwinkels! En nog heel betaalbaar. Ik scoorde er verschillende gekleurde vaasjes.

 

Het centrum
Zoals in vrijwel elke grote stad is hartje centrum nou niet de meest gezellige plek. Lange winkelstraten met ketens die je ook bij ons vindt. Pretpark Tivoli was dicht, dus voor ons geen rondje door de achtbaan. Net iets aan de rand van het centrum vind je restaurant Cantina aan de Borgergade. Ik kreeg dit Italiaanse restaurant als tip en het was echt een toffe tent.

Ny Østergade is ook een leuke omgeving. In die straat zit Bistro Central. Een hele leuke tent om te lunch of dineren. Bovendien zitten er in de omgeving toffe winkels van Gestuz, Nor, Malene Birger, Love Stories, American Vintage enzo. En ik ben helemaal fan van Heroines. Een sieradenwinkel waar ze alle leuke merken verkopen als Stine A Jewelry, Lulu Copenhagen, Pernille Corydon, Plissé Copenhagen, etc.

 

En natuurlijk moet je ook even een bezoekje brengen aan de gekleurde huisjes in Nyhavn en ontkom je niet aan de kleine zeemeermin. Dat zou hetzelfde zijn als Parijs bezoeken zonder de Eifeltoren te zien. Dat die zeemeermin geen klap voorstelt, moet je maar op de koop toenemen….

 

Gråbrødretorv is ook een super leuk pleintje met allemaal gekleurde panden en restaurants. We hadden het geluk dat we heerlijk in het zonnetje konden zitten bij restaurant Huks Fluks (geen grap, zo heet het echt).

Latin Quarter
Dit wordt ook wel het vintagewijkje genoemd. Het is er heel gezellig. Je vindt er leuke koffietentjes, bakkers en vintagewinkels. Echt een gezellige vibe hangt er! Of dan moet ik natuurlijk zeggen ‘typisch hygge’.

 

We deden alles op ’t fietsie. Ik vind de stad nog vrij groot. Te groot om alles in een paar dagen te lopen. En de metro vind ik ook zo zonde. Dan zie je weinig van de stad en loop je zoveel mooie toevalligheden mis! Fietsen gaat daar uitstekend. De fietspaden zijn zeker twee keer zo breed als bij ons. En qua hoeveelheid fietsers is het net Amsterdam.

Het was fijn een paar dagen samen op stap. En het was zeker niet de laatste keer Kopenhagen!

Deel deze blog: