Ontgiften; een update

Afgelopen maandag startte ik met het Cleanse & Revitalise programma van Laviesage.  In totaal 11 dagen ontgiften in 3 verschillende fasen: de voorbereidingsfase (2 dagen), de cleansefase (7 dagen) en de revitalisefase (2 dagen). Eerder al las je over mijn motivatie om te ontgiften en hoe ik de voorbereidingsfase ervaarde.

Afgelopen woensdag belandde ik in de cleansefase. Deze fase staat voor het ontgiften van je galblaas en lever, het reinigen van je nieren en bloed, het bevorderen van de doorbloeding en lymfecirculatie, én het afvoeren van afvalstoffen in je dunne en dikke darm. Wel een lekker idee, zo helemaal schoon en gereinigd. Maar het bleek ook wel pittig de afgelopen dagen.

Vanaf woensdag ging ik op rantsoen. Tijdens de cleansefase eet je namelijk weinig en niks anders dan groenten, fruit en voedingssupplementen. Het is maar goed dat ik dol ben op avocado’s, want die eet je tijdens de cleansefase veel. Heel veel! Een avocado zit niet alleen boordevol goede onverzadigde vetten, vitamines , mineralen en omega3, maar geeft ook nog eens een verzadigd gevoel én je wordt er niet dik van.

Als ontbijt nam ik voedingssupplementen en ananas of meloen. Mijn vriend dacht te helpen door ananas in blik te kopen (“scheelt je veel tijd ’s ochtends“), maar dat was natuurlijk niet de bedoeling. Ananas op mijn nuchtere maag, werkt als een lap op een rode stier. Ik ga er goed op, zeg maar.

Tijdens de lunch at ik smoothies. Deze zijn een combi van smoothie-poeder, groenten en fruit. Ze zijn best lekker en ik mis tussen de middag totaal geen brood. Tussendoor dronk ik veel kruidenthee en water (2 liter). Nooit gedacht dat ik mijn plasje ooit met jou zou bespreken, maar die is hartstikke kleurloos. Doei afvalstoffen!

grieksesalade

De recepten voor het diner zijn vrijwel allen lekker. Tenminste, die ik al heb uitgeprobeerd. De reinigende soep is echt een aanrader. Een maaltijdsoep boordevol groentes en specerijen. Het is best veel werk om alle groentes te snijden, maar dan heb je ook echt een verrukkelijke soep. En de homemade hummus ga ik ook vaker maken. De knoflookgeur alleen al ?

reinigendesoep

Ik was afgelopen dagen hartstikke trots op mijzelf dat ik verse appeltaart afsloeg op een verjaardag, de verleiding van pannenkoeken en frietjes kon weerstaan toen mijn vriend en zoontje die aten, en dat ik heel verstandig geen chocoladenootjes nam ook al was ik alleen thuis. Ik haalde zelfs geen gebak in huis, terwijl ik standaard elk weekend doe.

Maarrrrr het vlees was zwak toen we zaterdagavond visite kregen. Hoe zielig zit je er dan bij met je kruidenthee en watertje als iedereen aan de wijn en bier zit en er lekkere hapjes voor je neus staan. Ik moet dus met schaamrood op mijn kaken bekennen dat ik één wijntje en wat hapjes op heb. Dus ik voel mij slecht. Heel slecht. Ik ben nog een gepaste straf voor mijzelf aan het bedenken.

Morgen zit ik al op dag 8. Het eind is in zicht! Uiteraard houd ik je op de hoogte!

Deel deze blog: