Oorbellentrends

Statement oorbellen zijn hot. Groot, groter, grootst. Oorbellen mogen opvallen. Daarbij zie je verschillende trends. Van één grote oorbel rechts en in het linker oor niks tot asymmetrisch: links is langer dan rechts.

Je achterkantje is belangrijker dan je voorkant
In het voorjaar zag je het al op de catwalk bij Christian Dior: een dubbele pareloorbel. Voor en achter. Waarbij de parel achter groter is dan voor. Emma Watson en Rihanna deden vooral aan deze trend mee. Je ziet deze oorbellen nog steeds. Maar nu is er meer de rock-‘n-roll variant. Staafjes aan de achterkant. Vooral bij het merk Ivy & Liv zie je het veel. Ik vind het super leuk en doe ook aan deze trend mee.

Eén oorbel
Bij Isabel Marant en Christian Dior droegen de modellen op de catwalk voornamelijk in het ene oor een lange oorbel en in het andere oor niks. Ik vind het super leuk en heb er ook één gekocht op de website van Yoox. Daar is het heel normaal om slechts één oorbel te kopen. Net zoals bij Asos. Soms lijkt het wel of je een broche in je oor hebt. Zo groot en mooi.

Links matcht niet met rechts
Ook hoeft je linker oorbel tegenwoordig niet hetzelfde te zijn als de rechter. Op de catwalk droegen de modellen van Loewe twee verschillende oorbellen. Het liefst één hele lange en de ander een knopje of pareltje. Het merk Wouters en Hendrix heeft mooie ontwerpen. Je oma zal denken dat je verstrooid bent, maar jij weet dat je gewoon hartstikke hip bent als je dit draagt.

Klemmetjes
Echt rock-‘n-roll vind ik van die klemmetjes die je om je oorschelp klemt. Het lijkt mij niet zo heel lekker zitten, maar het ziet er wel tof uit! En het scheelt je weer een extra gaatje in je oren laten schieten.

Grote hangers
Grote oorbellen zag je op de catwalk bij Balenciaga. Op de website van Rubia vind je de prachtige oorbellen van Miccy’s. Echte eyecatchers van roggehuid, kunsthars, hoorn en kristalsteentjes. Ze halen de meest simpele outfit op. Mooi voor de kerst!

Deel deze blog: