Op bezoek bij Rockin’ items

Haar collectie is stoer en hip. Ze heeft een eigen schoenen- en tassenlijn. Haar winkel is stylish en apart. En zelf is ze nog aardig en knap ook. Kortom: Deborah Verheggen van Rockin’ items is een vrouw om gezond jaloers op te zijn 🙂

Billy Boots
Rockin’ items bestaat deze maand twee jaar. Deborah begon destijds met de verkoop van zelf gepimpte laarzen. Ze koopt overal en nergens vintage laarzen, brengt ze naar de schoenmaker voor een goede opknapbeurt en maakt ze daarna ‘af’ met stofjes en leder eromheen. Het zijn echt heel gave laarzen. Ze geven dat bohemian rock gevoel. Geen een paar is hetzelfde, ze zijn allemaal uniek. Eerst maakte Deborah ze voor zichzelf. Zonde! Dat vonden haar vriendinnen ook en vandaar dat zij haar laarzen besloot te verkopen onder het merk Billy Boots. Eerst in haar webshop en later ook in de winkel.

Van keuken- naar kledingzaak
De winkel zit in een prachtig oud pand aan de Voorstraat 94 in Dordrecht. Van maandag t/m donderdag zit haar man in het pand met zijn keukenzaak. Op vrijdagochtend rijdt Deborah haar kledingrekken en accessoires naar binnen en tovert ze de winkel om tot een kledingzaak. En zaterdag einde van de dag ruimt ze alles weer even zo vrolijk op. Echt een briljant idee! De winkel ziet er super tof uit. Je moet goed kijken om te zien dat het eigenlijk een keukenzaak is.

Duif
Het symbool van Rockin’ items is een duif. “Als er iets bij mij past is het een duif. Bij mijn vader in de familie zijn ze allemaal duivenmelkers. Daarnaast vind ik het een mooi symbool, een vredesduif’, geeft Deborah aan. De komma achter het woord Rockin is zelfs ook in de vorm van een duif. En je vindt de duif terug op al de lederen tassen die ze zelf ontwerpt.

Ook geliefd bij BN’ers
De tassen zijn echt hartstikke gaaf. Dat viel niet alleen mij op, maar ook bekende Nederlanders als Beertje van Beers, Anouk Smulders en Quinty Trustfull. Hoe cool is het als zij met je tassen lopen?! “Actrice Gaby Blaaser, die de rol van Sacha Kramer speelt, draagt in GTST ook een tas en schoenen van Rockin’ items”, vertelt Deborah.

Rocknroll
“De tassen zijn niet alleen te koop in de winkel en webshop, maar inmiddels ook bij meer dan 50 andere verkooppunten in Nederland”, vertelt Deborah trots. Sinds kort is er ook de Rocknroll clutchbag. Dezelfde lederen tassen zijn gepimpt met applicaties en sticksels van rockbands. Stoer en gaaf. Ook zijn er kidsbags. Erg leuk als je een mini me hebt, om allebei met hetzelfde tasje te lopen!

Toffe kleding en accessoires
Naast haar eigen tassen-en schoenenlijn verkoopt Deborah ook kleding. Ze heeft onder andere merken als Coster Copenhagen, Blake Seven, ElevenParis, Zoe Karssen en Love Stories. De sieraden van Mimi et Toi, By Pipit en Club Manhattan zijn ook ruim vertegenwoordigd in de winkel. Je kunt je dus compleet laten stylen.

Ik was erg enthousiast over het gesprek met Deborah en haar winkel. Ik bewonder het als iemand van die goede ideeĂ«n heeft en deze ook daadwerkelijk omzet tot daden. Deborah gaf aan in de toekomst nog meer dingen te willen verkopen die ze zelf ontwerpt. Ik kan niet wachten! Houd de website, facebook en Instagram in de gaten. De foto’s op social media zijn echt super mooi. Maakt ze ook nog eens zelf. Creativiteit ten top!

Deel deze blog: