Op bezoek bij Ruby Tuesday

Aflopen week ging ik op bezoek bij Twan van der Laar en zijn vriendin Sanne Christiaansen in Breda. Zij zijn agent voor de merken Day Birger et Mikkelsen, Hunkydory, Bellerose, Munthe en hun eigen label Ruby Tuesday. Het bedrijf en hun showroom zitten in een voormalige kerk en sacristie in Breda. Nog nooit eerder was ik zo enthousiast na een kerkbezoek 🙂 Ik kan het dan ook in drie woorden samenvatten: wauw, wauw en wauw.

Al bij binnenkomst was ik enthousiast. Twan heeft een ontzettend leuk team. Allemaal aardige, blonde vrouwen 🙂 Er is goede cappuccino (ben ik gevoelig voor) en de sfeer en inrichting van de voormalige kerk…die mensen begrijpen het! Een prachtige combinatie van oudheid met modern, industrieel en vintage.

Over Ruby Tuesday
Ik ben super fan van Ruby Tuesday. Dit merk wordt zelf ontworpen door Twan en Sanne. Het idee ontstond in 2011 nadat Twan eigenlijk wat goede basics miste in de merken waar hij agent voor was. Hij startte met witte linnen shirts en al snel werd de collectie uitgebreid met nog meer mooie basics.

Inmiddels is het merk Ruby Tuesday bekend in binnen- en buitenland. Het merk staat voor stijlvolle, tijdloze basics van kwalitatief mooie stoffen. Geen heftige kleuren en prints, maar neutrale kleuren aangevuld met een subtiele print. Ontwerpster Sanne: “Ik maak wat ik zelf in mijn kast wil hebben. Daarbij speel ik per seizoen uiteraard in op wat een trend is. Maar ik denk telkens: wat is nou echt tof en wil je hebben? Wat zou ik er zelf uitpikken?”.

Miss Ruby Tuesday
Sinds een paar jaar is er ook Miss Ruby Tuesday. Mode voor meisjes vanaf 4 jaar. Super schattig! Gelukkig voor mij is Sanne ook bezig met het ontwerpen van een kledinglijn voor jongetjes 🙂


Parijs- Rolling Stones- Basic
De naam van het merk is afkomstig van een hit van The Rolling Stones: Ruby Tuesday. De popmuziek en Parijs itgirls als Lou Doilon en Clemence Poesy zijn grote inspiratiebronnen voor Sanne en Twan. En uiteraard de Scandinavische mode die past bij de basic, tijdloze look van het merk.

Herfst/ winter 2016 
Tijdens mijn bezoek hing de collectie voor najaar/ winter 2016-2017 al uitgestald. Daarbij hebben ze zichzelf echt overtroffen vind ik! De kleuren: poedertinten, grijs, zwart en wijnrood. Werkelijk alles is mooi. Van de toffe streepjesshirts, kasjmieren truien en vesten tot aan de leuke blouses en lederen tops. Ze mogen de rekken zo bij mij thuis naar binnen rijden.

Voorjaar/zomer 2016
Maar voor het zover is, is er natuurlijk nog de voorjaars-en zomercollectie voor dit jaar! Die hangt al in de winkels. Dit keer veel zwart, crème en wit. Uiteraard ga ik voor een streepjes shirt met bijpassende shawl, een fantastisch zwart jasje én bohemien zwart-witte broek. Bekijk de hele collectie op de website.
Deel deze blog: