Oui Paris!

Zoals je weet, ga ik graag naar Parijs. Het blijft een stad waar ik geen genoeg van krijg. Vorig weekend was ik er gezellig met mijn moeder. Even quality time.

Iedereen verklaart mij voor gek dat ik met de auto ga en niet met de trein. Maar met de trein is echt alleen goedkoper als je ver vooraf boekt. En als je -net als ik- pas twee weken van te voren boekt, is met de auto voordeliger. We zitten altijd in hetzelfde wijkje met het hotel: Saint-Germain des Près. Ik vind het daar zo super leuk. Als je ’s avonds vermoeid terug komt van al het shoppen, hoef je je alleen maar even op te frissen en zit je midden tussen de leuke cafés en eettentjes. Kun je na een paar wijntjes zo ‘plop’ je bed in 🙂

HotelParijs IMG_20170904_213428_540

Ik ben redelijk verknocht (of autistisch…hoe je ’t ook wilt noemen) aan standaard dingen in Parijs. Starten bij Bar du Marché, shoppen bij Allison, lopen door het park bij Jardin des Tuileries, koffie of wijntje op Île Saint-Louis (afhankelijk van het tijdstip natuurlijk), thee halen bij Mariage Frères en macarons bij Laduree, op de fiets nieuwe wijkjes/ pleintjes/ mooie dingen ontdekken. Dat is voor mij typisch Parijs! Dus dat hebben we ook weer gedaan 🙂

LeMarais Merci

De eerste dag gingen we naar Le Marais. We boften enorm met het weer! Dus het werd lekker in boetieks rondneuzen, naar conceptstore Merci, uitgebreid lunchen met franse kazen (en wijn!) en lopen. Veel lopen. We hadden gewoon blaren. Maar, shoppen must go on, dus niet klagen maar dragen die handel.

CafedeFlore

De tweede dag startten we met een ontbijt bij Café de Flore. Zo’n beetje het bekendste café van Parijs. Ik kan het lastig uitleggen als je er niet bij was, maar neem van mij aan dat ik de ober wilde wurgen. Nadat hij eindelijk tevoorschijn kwam en de drie tafels uit zijn ‘wijk’ hem hongerig aankeken, vergat hij iedere keer zijn bestelling, gooide thee over de tafel en mijn mobiel op de grond, pakte alles met zijn handen dus ook mijn verse croissant (ieuw), stond te trillen als een rietje en maakte ook nog eens een potje van de rekening. Een fijne opgefokte start van de dag voor ons.

LaFayetteParis LaFayetteParis2

Lopen zat er voor ons niet meer in op dag 2, dus werd het tijd voor de stadsfietsen. Ideaal en een stuk minder vermoeiend. Mijn moeder wilde graag naar warenhuizen Au Printemps en Galeries La Fayette. Prachtig hoor, maar duur, duur en nog eens duur.  Ook brachten we nog een bezoekje aan Rue du Faubourg Saint-Honoré. In deze straat heb je prachtige winkels. Zelf ben ik altijd fan van Colette met alle nieuwe gadgets en toffe mode.

Na wederom weer op terrasjes ploffen en de nodige versnaperingen, was het tijd om plankgas naar huis te gaan. Op naar mijn mannen, want die had ik gemist! Maar Parijs wat was je weer leuk en mooi, en mams wat hebben we weer gelachen en het gezellig gehad 🙂 Au revoir et au bientot! (of zoiets…)

IMG_20170903_165105_297 Parijs2

Deel deze blog: