Our trip to Paris!

Vorige week gingen we met z’n drietjes naar Parijs. Heerlijk even 3 dagen weg tussen kerst en Oud&Nieuw. Wat was het leuk. Ja, ook met een klein kind!

Zoals je weet, ben ik enorm fan van Parijs. Ik krijg nooit genoeg van die stad. Er is altijd wel iets nieuws te ontdekken, maar ook de vertrouwde wijkjes blijven zo leuk! Ik wilde altijd al eens Parijs in kerstsferen meemaken. Een tijdje terug kreeg ik dit tripje als verrassing van mijn vriend. Super leuk en lief! Vooraf kocht ik een super leuke 3-in-1 puzzel met de Eiffeltoren, Sacré Coeur en de Arc de Triomphe voor Jim. Om al een beetje in de stemming te komen, want weet hij veel wat of waar Parijs is.

We vertrokken op vrijdag met de auto. De trein was echt mega duur, dus de auto was onze enige optie. In totaal was het 4 uur rijden en prima te doen. Het was nog best lastig om vooraf een hotel te vinden voor 3 personen, want we waren niet de enigen met het plan voor Parijs. Maar we vonden een hotel in Quartier Latin. Eenvoudig maar prima.

 

De eerste dag was super relaxed. Gewoon lekker wandelen via de Notre-Dame naar Île Saint-Louis en Le Marais. Wat was het plein voor het stadhuis prachtig versierd. Vol met kerstbomen, draaimolens en ander leuks. Jim keek zijn ogen uit! Daarna lekker uit eten in St Germain. Wat zijn stickerboeken toch handig als je met een kind uit eten gaat. Zitten ze tenminste niet te zeuren of met hun hoofd voor een Ipad (gruwel).

 

De tweede dag had Jim als verzoeknummer de 3 trekpleisters van zijn puzzel. We huurden fietsen en sjeesden door de stad. Normaal gesproken huren we stadsfietsen maar die hebben geen kinderzitje. Op naar de Eiffeltoren. Hij vond ’t indrukwekkend maar wilde er niet op. Ik blij, want ik heb hoogtevrees en er stond echt een mega rij! Het was trouwens zoooo koud. Niet normaal!

 

Van de Eiffeltoren was ’t lunchen en naar ‘de boog’ (Arc de Triomphe). We waren (heel dom!) even vergeten dat je je dan een soort van oorlogsgebied betreedt met politie, leger, ME en gele hesjes. Snel wegwezen daar en naar Galeries Lafayette. De etalages waren prachtig en de boom middenin het warenhuis ook. Super mooi!

 

Na even macarons eten bij Ladurée reden we langzaam terug naar het hotel. In het park de Jardin des Tuileries was een reuzenrat, kermis en kraampjes met koek & zopie. Uiteraard ontkwamen we weer niet aan de draaimolen, eendjes vangen enzo.

Als je je afvraagt of Jim niet onder de indruk was van alle drukte of moe was…Nee! Hij liep te zingen en te dansen op straat. Hij vond het geweldig. Na het park nog even een drankje doen en mama nog even haar favo kledingwinkel (Allison), hapje eten en hop weer naar het hotel. Hier vielen we overigens vaak met z’n 3-en tegelijk in slaap. Erg romantisch ☹ Vooraf boeken, spelletjes en Netflix in gedachten. Maar du moment lagen we gewoon met z’n allen om half 10 te knakken.

 

De derde en laatste dag moesten we natuurlijk nog een attractie van Jim’s puzzel bezoeken; de Sacré Coeur. Daar was ik lang niet geweest! Niks veranderd, behalve de beveiliging. We brandden kaarsjes voor iedereen die we moeten missen en voor hoop. Nou, de kerk kan weer renoveren dankzij ons ? Nog even een laatste pitstop bij Montmartre en plankgas naar huis. Parijs wat was je leuk en bijzonder met z’n 3-en! Ik zeg; we maken hier een traditie van. Ik heb nog genoeg op mijn verlanglijstje om Jim te laten zien ?

Deel deze blog: