Payot skincare

Winter is coming! Dat vraagt om een totaal andere huidverzorging om die vrieskou en hete verwarming aan te kunnen. Ik vind zelf ’s winters crèmes met shea butter erg fijn. Shea butter verzacht, hydrateert, herstelt én beschermt je huid. Dit ‘botertje’ is extra fijn als je huid wat droger is in de winter.

Het Franse skincare merk Payot ontwikkelde dit najaar twee nieuwe crèmes die allebei shea butter bevatten. Ik mocht beide crèmes uitproberen en vertel je er graag meer over.

Perform Lift Vitality
Deze dag-en nachtcrème is ontwikkeld voor de huid die wel weer wat meer energie en glans kan gebruiken. Bovendien maakt deze parelmoerkleurige crème je huid gladder. De crème bevat voornamelijk goede werkstoffen vooral gericht op hydratatie (glycerin, propanediol, methylpropanediol, bruine algen) en het glad maken van de huid (oleyl erucate, bruine algen). Helaas bevat de crème ook parfum wat mogelijk voor huidirritatie kan zorgen.

Techni Liss Cica Expert
Payot ontwikkelde een balm speciaal voor na cosmetische ingrepen (peeling, laser, injecties) om de huid te hydrateren en kalmeren. Deze verzorging breng je na een ingreep plaatselijk aan op littekens. Dankzij hyaluronzuur herstelt het weefsel van je huid. D-Panthenol draagt bij aan het herstel van de huidbarrière, vermindert ruwheid en beperkt ontstekingen. Tot slot bevordert tijgergras (Centella Asiatica) het herstel van de opperhuid.

Mocht je nou geen cosmetische ingreep gehad hebben dan is de balm ook fijn om te gebruiken als kuur. Als je huid wel wat extra herstel kan gebruiken. Bijvoorbeeld door extra blootstelling aan zon en kou. Omdat de balm een vrij dun van textuur is, moet er nog wel een dag-en nachtverzorging overheen voor extra comfort.

Mijn ervaring?
Ik vind de Payot Perform Lift Vitality echt een hele fijne crème. Hij is echt super lekker zacht voor mijn huid, hydrateert en verzorgd goed. Ondanks dat er parfum in zit, irriteert de crème mijn huid niet.  Zelf heb ik geen cosmetische ingrepen ondergaan, maar gebruik ik de Techni Lis Cica Expert als kuur. Ik gebruik ‘m als een soort serum onder de Perform Lift Vitality. Een fijne combinatie. Persoonlijk vind ik het niet echt een balm. De textuur is dun namelijk. De combi van beide producten zorgt ervoor dat ik geen droge, jeukende huid heb deze winter!

Deel deze blog: