Reinig je huid met Urtekram

Ik heb er ook vaak geen zin hoor als ik moe ben, in het reinigen van m’n gezicht. Maar iedereen weet hoe belangrijk het is om make-up en vuil van je huid te verwijderen. Een schone huid neemt immers veel beter je gezichtsverzorging op en zorgt ervoor dat je huid (poriën) niet verstopt raakt. Ik mocht de reinigingsproducten van de No Perfume lijn van Urtekram proberen en vertel je wat ik ervan vind.

No Perfume
De No Perfume lijn bestaat uit diverse huid-en haarproducten die geen parfum bevatten en daardoor geschikt zijn voor de (zeer) gevoelige huid. Parfum is een allergeen en kan de huid namelijk irriteren.

Urtekram No Perfume- Cleansing Lotion
De Cleansing Lotion van Urtekram is een milde reiniger die niet schuimt. Je masseert de milkachtige reiniger over je gezicht en spoelt ‘m af met lauwwarm water. Daarna dep je je huid met een (schone) handdoek droog. De Cleansing Lotion is op basis van amandelolie, aloë vera en diverse vochtbindende ingrediënten. Het product droogt je huid dus niet uit maar verzorgt, verzacht en kalmeert. Je kunt de lotion zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken voor een normale tot gevoelige huid.

Urtekram No Perfume- Skin Tonic
Een toner is de tweede stap van je reinigingsritueel. Het haalt net die laatste vuil-en zeepresten weg van je gezicht. Deze doorzichtige toner dep je zachtjes met een wattenschijfje over je gezicht en klaar is je huid om je huidverzorging goed z’n werk te laten doen.

Wat vind ik ervan?
Het zijn prima milde reinigers voor je huid voor een vriendelijke prijs. De pompflacon vind ik altijd fijn en hygiënisch. Urtekram is gewoon een heel fijn merk, wat ik alleen van de body-en haarproducten kende. Maar de reinigers zijn dus ook fijn.

Over het merk
Het Scandinavische Urtekram heeft biologische verzorgings- en voedingsproducten die ontwikkeld zijn voor mensen met allergieën voor bijvoorbeeld lactose, gluten en parfum. Alles is biologisch, vrij van parabenen en synthetische toevoegingen, en gemaakt van plantaardige ingrediënten.

De producten van Urtekram zijn o.a. te koop bij diverse (online) natuurwinkels en drogisten. Kijk voor meer informatie op de website.

 

 

Deel deze blog: