Shoppingtip: Fauv

Wat is Instagram toch een fijne bron van inspiratie. Anders had ik waarschijnlijk nooit Fauv boutique in Waalwijk ontdekt. Ik kende Waalwijk wel van Van Dijk, maar ik wist niet dat er ook zo’n leuke boetiek tegenover zat. Ik sprak met de enthousiaste en gedreven eigenaresse Alexandra van Lennep over hoe het is om een eigen winkel te hebben in Coronatijd, haar toffe merkenaanbod én een tipje van de sluier voor de najaarscollectie!

Alexandra startte haar boetiek in september 2019. “Ik kom uit de mode. Van origine niet, maar de laatste jaren wel. Zes jaar geleden ontwierp ik namelijk ook mijn eigen tassenlabel, buyalex Inmiddels heb ik een agent daarvoor, maar destijds kwam ik voor de tassen veel bij boetieks en toen had ik zoiets van ‘dit zou ik ’t allerliefste willen’. Bovendien had Waalwijk vroeger een bruisend centrum, maar zaten er naast Van Dijk weinig boetieks. Maar denken en doen, zijn twee verschillende dingen. Totdat dit pand vorig jaar vrij kwam en ik dacht: ‘Nu durf ik het aan. Als ik het nu niet doe, doe ik het nooit meer’.”

Alexandra schreef een businessplan en maakte een hele lijst met merken die ze leuk vindt. Ze is naar eigen zeggen een merkenfreak en altijd met merkjes bezig. “Ik wilde een stoer, frivool pakket merken. En goede basics want die vinden we allemaal fijn. Daarnaast ben ik een echte jeansfreak. Zo maak je een beetje een mix. Je hebt wel een idee wat je klanten zijn als je begint, maar zeker weten doe je het niet.”

Alexandra verkoopt merken als Newtone, Co’Couture, Bybar, Lollys Laundry, Mkt studio, Dawn Denim, Sjaalmania, Bands of La, Jazu, Ellen Beekmans, ByNouck. “Bands of La loopt super goed. Ik vind de riempjes fantastisch en draag ze zelf ook veel. Ze zijn leuk op een rokje, shortje en jeans.” In de winkel worden ook nog wat leren tassen van haar eigen label buyalex verkocht.

Persoonlijk contact met klanten vind Alexandra heel belangrijk. “Het allerbelangrijkste vind ik dat een klant blij de deur uitgaat. Veel vrouwen zijn onzeker. Dan zeg ik vaak ‘trek het toch eens aan’. En als ik ze dan blij naar zichzelf zie kijken in de spiegel dan vind ik dat het grootste compliment. Daar doe ik het voor en niet voor minder. Ik zeg ook altijd tegen klanten als ze twijfelen ‘doe het niet’. Ik heb liever dat je iets koopt waar je achter staat.”

Ik ben benieuwd hoe Alexandra de coronaperiode ervaren heeft met haar jonge boetiek. “In maart en april, toen het op straat stil was, kreeg ik echt een band met klanten. Ze vluchtten vaak het huis uit, een bezoek aan mijn winkel was voor hen echt even een uitje. Ik vond dat wel heel bijzonder. Dat heeft mij echt binding met klanten opgeleverd. En door die coronaperiode ben ik ook meer op de foto gegaan voor Instagram. Ik moest wel. Het is mijn winkel, mensen wilden toch mij zien en wat er in de winkel hangt. Die outfits posten, werkt echt goed. Ik dacht echt aan het begin van de coronacrisis ‘ het is nu klaar met m’n winkel’. Maar al snel dacht ik bij mijzelf ‘waar ben ik nou goed in?’ In sets maken! Dus besloot ik flink te gaan posten op Instagram. Eerst wat onwennig op foto’s maar inmiddels went het en gebruik ik een statief en timer. Dan ben ik niemand tot last.”

Ik vind het altijd leuk om te weten hoe mensen op de naam voor hun winkel of merk komen. “Fauv spreek je uit als ‘foof’. Het is Frans en eigenlijk fauve met een ‘e’ erachter. Het betekent wild en ongetemd. Ik probeer altijd buiten de kaders te denken en anders te zijn dan anders. Fauv zonder ‘e’ vond ik stoerder en anders. De winkel wil ik een beetje Spaans, Frans, Mediterraans, licht, dus Fauv vond ik een goede naam.”

De zomer is nog maar net begonnen, maar ik als echte fashionfreak wil graag een tipje van de sluier voor de najaarscollectie. “Die wordt super leuk. Je gaat heel veel oversized jeans zien. Ik krijg een aantal nieuwe merken, zoals Twist & Tango, Louizon en Drykorn. Bij wat ik nu heb ingekocht ben ik erg van mijn eigen kracht uitgegaan. Goede basics. Ook zijden kimono jasjes, lange rokken, schoudervullingen, veel leer en Newtone krijgt bijvoorbeeld leuke shirttuniekjes. Qua kleuren zwart, nachtblauw, een warme donkerrood tint, bruin, maar ook veel lichte tinten. Ik heb bijvoorbeeld een mooi ecru pak ingekocht. Ik ben er heel enthousiast over.”

Ik vind Fauv echt een super leuke boetiek! Alexandra heeft echt een goed gevoel voor mode en maakt echt zulke leuke setjes!!! Ze koos dit setje op de foto voor mij uit 🙂 Ga zeker eens naar haar boetiek of laat je inspireren door haar setjes op Instagram (@fauvboutique) of koop online!

Deel deze blog: