Stijlvol en schitterend met Sarah Lou Jewelry

Een tijdje terug ontdekte ik het sieradenmerk Sarah Lou Jewelry. Een merk wat vooral bekend staat om haar oorbellen van hoogwaardige edelstenen en die echte eyecatchers zijn. Een lust voor het oog en ze maken elke outfit he-le-maal af en compleet! Complimentjes gegarandeerd! Ze zijn stuk voor stuk prachtig en mooi afgewerkt. Ik sprak met de ontwerpster achter deze sieraden: Sharon Sopamena.

De combinatie van mode & sales zit bij ontwerpster Sharon in het bloed. Ze zit al vanaf jongs af aan in de mode. Ze maakte het merk Miss Sixty succesvol in Nederland, werkte voor hig end fashion agency Trademarx én was jarenlang zelfstandig fashion agent voor o.a. Kenzo en Victor & Rolf. Alsof dat al niet indrukwekkend genoeg was, startte ze jaren terug ook nog haar eigen fashion agency In Style Mode Agenturen én haar eigen sieradenmerk Sarah Lou. Een ondernemende vrouw mét lef om gezond jaloers op te zijn!

 

Zelf ontwerpen
Uiteraard vroeg ik mij af hoe Sharon erbij kwam om na zo’n lange tijd in de mode sieraden te gaan ontwerpen. “Ik had altijd al een voorliefde voor edelstenen. Zo houd ik van de kleuren en de achterliggende gedachte achter de stenen. Ik kocht de stenen tijdens vakanties in het buitenland, tekende zelf een ontwerp en liet ze vervolgens bij de juwelier maken. Vaak kreeg ik dan complimenten van klanten over m’n sieraden. Steeds meer klanten vroegen aan mij ‘Waarom ga je daar niet iets mee doen?’. Maar ik dacht destijds ‘Ik weet alles van kleding en lederwaren, maar niet van sieraden’.”

Niet voor de massa
Toch besloot ze er 10 jaar terug voor te gaan. “Ik zag en zie mijzelf nog steeds niet als ontwerpster. Dat zijn vaak creatieven die hele dagen in hun atelier aan het ontwerpen zijn en geen idee hebben voor wie ze iets maken. Door mijn achtergrond in de mode denk ik veel commerciëler. Ik probeer echt iets te maken waarvan de markt het niet heeft of het niet té trendy is. Het is een selectief product, niet voor de massa.”

Het maakt je altijd mooier
De collectie van Sarah Lou bestaat voornamelijk uit oorbellen. Alles is 18kt gold, rosé gold of rhodium plated. “M’n oorbellen zijn echte eyecatchers. Je kunt ze zowel dragen bij een simpele outfit als naar een feestje. Je kan iets creëren wat bij beide werelden past. Mijn motto is dan ook: wat je ook draagt, het maakt je altijd mooier.”

Over de merknaam
Het merk Sarah Lou is vernoemd naar Sharon’s zussen. “We zijn met drie zussen. Eén van ons is altijd het middelpunt en dat is Sarah. M’n jongste zusje is meer ingetogen. Vandaar dat ik haar initalen ‘S.L’ gebruikt heb. En Lou, zo heette het hondje van m’n vader. Het grappige is dat veel mensen denken dat ik zelf Sarah Lou heet, want ik krijg veel mails met ‘Hallo Sarah’.”

Ook BN’ ers hebben inmiddels de oorbellen van Sarah Lou ontdekt. Zo droeg Chantal Janzen oorbellen van Sarah Lou naar de uitreiking voor de Gouden Televizier ring.  En ook presentatrice Astrid Joosten is fan van de sieraden.

Jarenlange ervaring
Sharon ontwerpt haar sieraden zelf, maar de productie vindt plaats in het buitenland. Met name in Brazilië, India en Italië. Elke fabriek heeft zo zijn eigen specialisme. Ze skypet wat af! En de prototypes worden vervolgens naar Nederland gestuurd. Dit gaat net zo lang over en weer totdat het voor Sharon helemaal oké is. Het lijkt mij ontzettend lastig om dat vertrouwen op afstand te hebben en maar te hopen dat daar ook daadwerkelijk de goede kleur edelstenen gekozen worden. Maar Sharon is inmiddels ervaren: “Ik heb inmiddels zoveel ervaring opgebouwd. Bovendien volgde ik een opleiding om meer kennis te krijgen van edelstenen en vraag ik bij de fabrieken altijd een certificaat van het land van herkomst op. Ik koop alleen kwalitatief hoogwaardige stenen. Kleurencombi’s doe ik blind! Dat komt door m’n jarenlange ervaring in de kledingindustrie. Die ervaring helpt mij ook in weten wat de trends zijn qua stijl en kleur. Maar ik houd wel degelijk vast aan m’n eigen identiteit.”

Unieke collectie
Ik vind het knap dat Sharon al ruim 10 jaar sieraden ontwerpt. Het lijkt mij moeilijk om telkens weer iets nieuws te verzinnen. “Ik blijf zoeken naar nieuwe typen edelstenen en nieuwe vormen sieraden. Daarnaast vind ik het heel belangrijk om mee te blijven denken met de klant en te customizen. Soms vragen klanten die een boetiek hebben om specifieke kleurencombi’s. Dan hebben ze bijvoorbeeld veel bordeauxrood in hun kledingcollectie ingekocht en willen ze daarvoor bepaalde kleurencombinaties samenstellen voor oorbellen. Dat kan, er is altijd ruimte voor speciale wensen.”

Toekomstplannen
Tot slot vraag ik Sharon naar haar toekomstplannen. “Ik zou het in de toekomst mooi vinden om meer expansie te hebben in andere landen. Ik wil mij blijven onderscheiden van de massa en richten op de niche markt.”

Je vindt de oorbellen van Sarah Lou bij boetieks, juweliers en luxere parfumerieën in zowel Nederland, België als Denemarken. Maar neem echt eens een kijkje op de website van Sarah Lou en Instagram. De oorbellen zijn werkelijk waar allemaal even schitterend. Of je nou van grote oorbellen houdt met edelstenen of juist meer van gold plated en ingetogen. De afwerking is ook echt mooi. Zelfs de achterkant van de oorbellen is mooi afgewerkt waardoor ze nog meer luxe uitstralen.

Deel deze blog: