Tip: Fraai Terschelling

Terschelling-fans begrijpen mij als geen ander. Zodra ik op de boot links in mijn ooghoek Vlieland zie, begint het al te kriebelen. En als de boot dichter bij de haven van Terschelling komt, ik restaurant de Walvis en de kite-surfers zie….denk ik: Jihaa! We zijn er weer! Ondanks dat het ‘gewoon’ Nederland is, is dit een compleet andere wereld. Echt vakantie!

Het liefst logeer ik in West-Terschelling, want ik wil wel een beetje reuring. De rust zoek ik zelf wel op en is er al zodra je West uit fietst. Want ja, ik doe alles op het fietsie. Waar ik thuis bij menig wolkje of regendruppel denk ‘nah, ik blijf binnen of neem de auto’ denk ik daar ‘het waait wel weer over!’. En dat is ook meestal zo.

Heerlijk fietsen over de dijk en je in niemandsland wanen, even langs de Koffiemolen (die eigenlijk geen ruk meer voorstelt), een avondje naar volkszanger Hessel, naar het gezellige dorpje Midsland, eindeloos over het strand wandelen bij West aan Zee, genieten van het prachtige uitzicht en de nachos bij de Walvis, fietsen door de duinen en je vergapen aan de prachtige kleuren van de heide, en net voordat de boot weer teruggaat even een suikerbrood scoren.

Een beetje (of een beetje veel) stress, relatiecrisis, verdriet of andere ellende? Boek een lang weekend Terschelling en je problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon en je komt opgeladen terug 🙂

Goed. Je klikte dit artikel waarschijnlijk aan voor een shoppingtip. Komtie!

Fraai Terschelling
Fraai Terschelling is mijn favoriete winkel op het eiland! Zit in de Dorpsstraat van West-Terschelling, kan niet missen. Het is een winkel met veel Scandinavische merken. Van kleding, schoenen tot aan accessoires voor in huis. Je denkt het allemaal nodig te hebben of te kunnen gebruiken. En nee hoor, ze kijken er echt niet gek van op als je elke dag tijdens je verblijf in de winkel komt of je na je eilandbezoek spijt hebt van niet aangeschafte dingen. Daar ben je vrouw voor 🙂 Dan sturen ze het toch gewoon op?! Een winkel naar mijn hart.

Eigenaresse Amanda is een super leuke meid! Ze ziet er zelf altijd top uit. Dan check je haar even van top tot teen en hoor je jezelf zeggen: “Echt? Hangt dat in de winkel? Zeker overheen gekeken!”. De merken die ze verkopen? Selected Femme, By-Bar, Woden, Yaya, Opus, Nümph, Soft Rebbels en nog veel meer! Ik kocht er een super leuke lederlook legging (net echt!) van het merk Yaya. Wat een fijne legging is dat en nog voor een leuk prijsje ook! En ik kocht er super toffe borduurringen van Instant Crush. Borduur wat? Ja, kijk maar snel op hun site! Dan ben je verkocht 🙂 En van mijn zoontje (hij is 18 maanden, dus 3x raden wie ‘m betaalde :-)) kreeg ik als verrassing een super leuke toilettas van A la voor mijn verjaardag. Benieuwd naar de foto’s? Kijk dan op mijn Instagram-account (pearlsandstripesblog).

Deel deze blog: