Uit de Franse apotheek

Die Fransen schijnen echt toppertjes te verkopen in de apotheek. Na wat voorwerk hier en daar vertrok ik met mijn boodschappenbriefje naar een Franse apotheek. Ik kocht wat producten waar ik nieuwsgierig naar was en deel vandaag mijn ervaringen met je.

NuxeHuile Prodigieuse

Nuxe Huile Prodigieuse
Huile Prodigieuse is een droge olie voor je gezicht, lichaam en haar. Het is het eerste product van Nuxe wat in 1991 op de markt werd gebracht en het werd ook gelijk een bestseller. Deze olie voedt, herstelt en verzacht je huid.

Hij bestaat uit 6 plantaardige oliën: macadamia, hazelnoot, bernagie, zoete amandel, camelia en sint-janskruid. Er zitten geen siliconen, minerale oliën of parabenen in. Wel zit er parfum in, dus dat maakt dat ie minder geschikt is voor een hele gevoelige huid.

Aangezien ik het product niet kende, kocht ik een klein formaat (30 ml). De olie zit een glazen flesje met goudkleurige dop. Alleen al leuk voor op de kaptafel…als ik die zou hebben. De geur is zwaar, maar lekker. Een combinatie van bloemen met het sensuele van kokos en vanille. Een droge olie zou eigenlijk vrij snel in moeten trekken en geen vettig laagje op je huid moeten achterlaten. Bij mij echter wel. Ik vind de olie dan ook wel lekker voor mijn lichaam, maar niet voor mijn gezicht want dan ben ik net een spiegeleitje. Persoonlijk vind ik het product meer naam dan faam.

Nuxerevedemiel

Nuxe rêve de miel baume lêvres
Van hetzelfde merk als de olie, Nuxe, is er ook een lippenbalm. Die vind ik super fijn! Hij voedt, herstelt, kalmeert en beschermt. Het is een combinatie van een wax, olie en butter. Hij smeert fijn uit, is lekker vettig en maakt je lippen lekker soepel en zacht. De lippenbalm zit in een glazen potje met witte deksel. De balm is geel van kleur en de geur is een combi van citroen met honing.

Bioderma Solution Micellaire Créaline
Een van de meest bekende micellair waters is Bioderma Solution Micellaire. Tout visagie en beautybloggend Nederland en daarbuiten gebruikt het.  Ik moest dit cultproduct dus uitproberen, dat begrijp je.

Ik vind het een super fijn product! Ik begrijp wel waarom make-up liefhebbers zo enthousiast zijn. Het product is zacht voor je huid, reinigt als een tierelier en prikt niet in je ogen! Het ziet er waterig uit en voelt ook zo aan, maar reinigt effectief. Je hebt twee soorten: créaline en sébium. De créaline is speciaal bedoeld voor de gevoelige huid en bevat dan ook geen  parfum of andere vervelende ingrediënten. Sébium is voor de gecombineerde tot vette huid.

Ik gebruik het micellair water  niet dagelijks. Alleen als ik lui ben en geen zin heb in een uitgebreid reinigingsritueel. Voor op vakantie of stedentrip is ie natuurlijk helemaal geschikt!

Bioderma

Homeoplasmine
Naar dit product moet je echt vragen bij de apotheek. Je hebt geen recept nodig maar het ligt gewoon achter de toonbank. Homeoplasmine is een anti-septische zalf. Dat wil zeggen dat ie ontsmettend en bacteriedodend werkt. Super handig om in huis te hebben met kinderen. Het werkt namelijk hartstikke goed bij schaafwonden, lichte brandwonden, huidirritaties of kloven.

Het is een vettige, doorzichtige zalf zonder geur. Je kunt ‘m ook op je lippen gebruiken of bijvoorbeeld straks van de winter als je zo’n rode snor onder je neus hebt van verkoudheid. Een soort SOS crèmetje wat je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken.

Ik sleepte nog meer mee uit de apotheek! Maar daarover binnenkort meer. Al moest ik bij thuiskomst wel even gniffelen, toen ik zag dat je sommige producten ook via Bol.com kunt bestellen. Een stuk duurder dan in Frankrijk, dat wel. Maar weg magie 🙂

Deel deze blog: