Vintage shoppen in Fouras

Ik ben echt een vintage liefhebber. En dan met name accessoires. Ik zat laatst te denken wat mij dan het meest aantrekt in die vintage items. Ik denk vooral de schaarste en iets van vroeger. Iets wat niemand heeft, een uniek item waar een verhaal en soms al een mensenleven achter zit. Ja hoor, soms vind ik het ook een beetje viezig. Dan denk ik; wie heeft dat allemaal om gehad en zitten er nog huidschilfers (ieuw!) op. Maar bovenal word ik echt mega blij van een goede vondst. Dit keer was dat op vakantie bij Années Filles Années Garcons in Fouras, Frankrijk.

anneesfillesanneesgarcons   vintageaccessoires

In de winkelstraat van Fouras zit de leuke boutiek van eigenaresse Fatima. In haar winkel vind je een combinatie van vintage, tweedehands en nieuwe kleding. Vintage en tweedehands zijn echt verschillend! Tweedehands is vaak kleding van dit seizoen of een aantal jaar terug, kleding die je beu bent of miskopen. Bij vintage gaat het om kleding en accessoires, vaak van designers, die minstens 30 jaar oud zijn.

  Hermesshawls1  20170706_115659 

starmela

Eigenaresse Fatima heeft echt een uitstekende smaak. Ze heeft een uitgebreide collectie vintage Hermes shawls. Werkelijk waar prachtig. Ik vond een super mooie groene vintage Hermes shawl. En een toffe armband van Helena Rubinstein. Je weet wel die vrouw van de mascara’s 🙂

VintageshoppenFouras

Naast mooie vintage accessoires en tassen van Chanel, YVL, Hermes verkoopt Fatima ook super toffe vintage kleding. Ik kreeg alvast een preview van haar fashion show op 7 augustus a.s. Zie die mooie jurken van Roberto Cavalli en Gianfranco Ferré.  Fatima combineert dus tweedehands met vintage en enkele nieuwe merken. AML Paris, Meilleur Ami Paris en Star Mela zijn super leuke merken waar ze de nieuwste collectie van verkoopt. Je kunt dus lekker mixen en matchen.

20170706_121520

Op 7 augustus 2017 is dus de vintage fashion show. Mocht je in de buurt zijn, ga langs! En anders is het leuk om ‘m via Instagram te volgen! (@anneefillesanneesgarcons) Ze kan ook dingen die je mooi vindt naar je opsturen. Zo sta ik al op de wachtlijst voor een té mooie broche 🙂

Deel deze blog: