Bon Vacance

Ieder jaar kijk ik er weer reikhalzend naar uit: de vakantie. Misschien lig jij nu wel lekker met je derriere op een handdoek aan het strand of ben je je laatste werkzaamheden aan het afronden op je werk. Ik ben al weer terug van vakantie. Wij gingen net voordat de drukte losbarstte twee weken naar Frankrijk en vandaag vertel ik je daar meer over.

Het was voor ons de eerste keer naar het buitenland met ons tweejarige zoontje Jim. Voorheen was de sneldienst naar Terschelling al lang genoeg voor hem. Maar het ging super goed! Op tijd stoppen, koek en zopie erin, kadootje hier en daar, IPAD met favo series en je had geen kind aan hem 🙂

De eerste week van onze vakantie brachten we door op het eiland Ile de Ré. Wat een leuk eiland! Een combi van Ibiza en Terschelling. Maar dan zonder hippe strandtenten en schapen 🙂 Wel met super leuke plaatsjes en hippe winkels, veel fietsende mensen, allemaal dezelfde schattige witte huizen met groene luiken, markten met van die lekkere grote gamba’s, stinkkazen, achterlijke dure en opgepoetste groenten en fruit. Geweldig! Alleen was er een ‘maar’. En die maar was het weer. Het weer was slecht. Koud (15 graden) en regen, veel regen. En dat is nou niet wat ik voor ogen had bij een zomervakantie. Zo jammer!

De weerapp stemde mij nog vaak positief. ‘Maar overmorgen wordt het weer mooi en kunnen we naar het strand’. Uiteindelijk konden we alleen de eerste dag van onze vakantie naar het strand en duurde het maar liefst 9 dagen voordat we weer naar het strand konden….Ja, dan moet je volhouden hoor! En wat je dan met elkaar doet als het zulk rotweer is? Bedenken wat nog erger kan zijn, een aquarium bezoeken (kind was dolblij!), winkelen en nog eens winkelen (ik was ook dolblij!), chagrijnen op de bank, blij zijn met Nederlandse tv in je huisje, en af en toe een snauw naar elkaar geven. Want tja, je humeur klaart er ook niet van op.

De tweede week gingen we naar ‘het vaste land’: Fouras. Ik ging voor het eerst in mijn leven in een sleurhut! Mobile home klinkt misschien iets gezelliger. Ik moet je eerlijk zeggen dat toen ik de camping betrad er een golf van ellende over mij heen ging. Je moet je dus voorstellen dat het nog steeds rotweer was hè en ik geen kampeerder ben….De enige die het echt helemaal het einde vond, was Jim. En daar doe je het voor hè? Alles voor ’t jong, zoals we dat zo mooi in Brabant zeggen.

Goed, ik ga er een positieve draai aan geven hoor! Het weer klaarde op, we konden naar het strand, de mensen kwamen hun huizen uit, we konden bbq-en op de camping, zwemmen met heel de camping in hetzelfde zwembad en onze mobile home viel in het zonnetje warempel mee! Wat genoot ik ervan dat we niks hoefden en lekker quality time met z’n drietjes hadden. Ook croissantjes eten, madeleines bij de koffie, la vache qui rit op je stokbrood en een witte wijn bij je kaasplankje bezorgden mij een grote gelukzalige glimlach. Toch nog dat vakantiegevoel!

De laatste week thuis stond in het teken van mijn bezoek aan de Modefabriek, wasjes draaien, familiebezoekjes, naar Domburg 🙂 Hier kunnen we weer even op teren!

Ik wens jou een hele fijn vakantie! Geniet er lekker van, laat de boel de boel, doe inspiratie op, zwem, zon en luier!

Deel deze blog: