Verzorg je quarantaine haar met OUAI

Nu we die kapper voorlopig even op onze buik kunnen schrijven, hebben we wel behoefte aan wat tips om ons haar een beetje fatsoenlijk in model te houden. Vandaag; volume creëren en een wasbeurt uitstellen met het hair care merk OUAI.

Over het merk
Het leven is volgens het Amerikaanse OUAI al moeilijk genoeg, laat je haarverzorging dat nou niet zijn. Kijk, die Jen Atkin -hairstylist achter dit merk- begrijpt het. Ze is niet de minste, want ze ‘doet’ onder andere het haar van de Kardashians, de zusjes Hadid en Jennifer Lopez. Het assortiment van OUAI bestaat uit shampo’s, haarmaskers, stylingproducten en supplementen om het haar van binnen en van buiten te verzorgen. Allen makkelijk in gebruik en doen wat ze beloven. Niet voor niets bestaat het assortiment uit allemaal award winning producten. Ik testte twee über populaire producten voor je: OUAI Volume Spray en Dry Shampoo Foam.

OUAI Volume Spray
De Volume Spray breng je aan op vochtig haar en verdeel je over je haarwortels.  Daarna activeer je de spray door je haar droog te föhnen. Een fijn extraatje is dat dit product lekker ruikt! En het doet inderdaad wat het belooft: het geeft volume. En niet alleen aan fijn haar, maar eigenlijk elk haartype. Want ik heb een lekkere volle haarbos op de dag dat ik het gewassen heb, maar de dag erna stort het in. Herkenbaar?

Je voelt eigenlijk niet dat dit product in je haar zit. Je haar wordt niet plakkerig, vet of hard, maar blijft gewoon zacht met volume. Ook de dag erna! Gewoon weer even je haar omhoog kneden met je vingertoppen.

OUAI Dry Shampoo Foam
Geen zin en tijd om je haar te wassen? Stel je wasbeurt uit en fris je haar op met de Dry Shampoo Foam van OUAI. Zo fijn als je tijdens je quarantaine gewoon een offday hebt of het veel te druk hebt om alle ballen hoog te houden. Hoef je je in ieder geval niet druk te maken om je haar. En om je gekleurde haar een beetje te sparen, is het helemaal goed om je haar niet te vaak te wassen.

Schudt de foam, spray een flinke dot in je hand, verdeel het over je handpalmen en breng het dan aan op je droge haar. Masseer het in en laat het 1 minuutje intrekken en drogen. Ik zou niet gelijk te veel foam gebruiken, want het smeert best lekker uit. Je zou denken dat je haar van de foam nat wordt, maar dat is niet zo. Ook geeft het geen witte gloed of iets dergelijks. Ook fijn voor donkerharigen dus.

Je haar ziet, ruikt en voelt na gebruik weer schoon aan. Die geur is best wel even sterk in het begin, daar moest ik echt wel aan wennen. Met de foam creëer je ook nog eens volume in je haar, want je kunt het lekker kneden en stijlen. Ook al is de foam daar in eerste instantie niet voor bedoeld.

Wat vind ik ervan?
De Volume Spray is echt een absolute aanrader! Fijn, doen! Het product was niet voor niets een jaar lang uitverkocht. De dry shampoo foam doet ook wat ie belooft, maar de geur vond ik wel ‘een dingetje’ en ik ben best wel verknocht aan m’n droogshampoo van N\O natural original. Die ruikt lekkerder en m’n haar blijft er wat droger mee.

Ook benieuwd naar OUAI? 
De producten van OUAI zijn onder andere te koop via de Bijenkorf, Cocouclub, en Babassu.

Deel deze blog: