Smeer je rimpels weg met Filorga NCTF- Reverse

Als ik foto’s van vroeger terugzie, denk ik altijd ‘goh, wat had ik toen een lekker jong, bol en glad koppie’. Tuurlijk, ik ben nu nog geen oud wijf maar zie heus wel dat ik richting de 40 jaar ga. En ik heb er ook steeds meer voor over om er goed uit te zien. Vandaar dat ik maar wat graag al die crèmes uitprobeer voor mijn blog.

Dit keer testte ik de nieuwe productlijn van het Franse merk Filorga: NCTF-Reverse. Huidverjonging door middel van New Cellular Treatment Factor (NCTF). Dit is een cocktail met ruim 50 ingrediënten en actieve werkstoffen (waaronder vitaminen, mineralen en anti-oxidanten) gericht op het tegengaan van factoren van huidveroudering, zoals rimpels, verminderde elasticiteit en hydratatie, zichtbare poriën en een doffe teint. Bestanddelen die voorheen alleen in spuitjes (lees: botox) werden gebruikt, vind je nu in een potje en dringen diep door in je huid.

Een mooiere huid
Ik geloof niet dat er een crème is die je rimpels daadwerkelijk doet verdwijnen. Maar wel dat een crème met de juiste ingrediënten je huid kan verbeteren en de komst van nieuwe rimpels kan vertragen. Wat dat betreft sluit ik mij helemaal aan bij de visie van dr. Jetske Ultee. Vandaar dat ik ook de ingrediënten van de nieuwe productlijn van Filorga bekeek.

P1030019

Check de ingrediënten
Filorga belooft je met deze nieuwe lijn dat je huid stralender, gladder en jeugdiger wordt en de komst van nieuwe rimpels wordt uitgesteld. Om ervoor te zorgen dat je huid weer gaat stralen, bevatten de producten hydraterende stoffen als glycerin en propanediol. Om de huid steviger te maken zit er methylsilanol mannuronate in. Polymethyl Methacrylate zorgt ervoor dat je rimpels worden opgevuld en je huid er gladder uitziet. Dicaprylyl Carbonate maakt je huid glad en zacht. Anti-oxidanten als vitamine A, B, C en E zijn belangrijke stoffen die je huid zelf steeds minder aanmaakt naarmate je ouder wordt. Het lijkt er dus op dat de producten van Filorga ingrediënten bevatten die echt iets voor je huid doen. Maar jij bent vast en zeker nieuwsgierig naar mijn eigen ervaring.

Mijn ervaring
Ik testte een maand lang de dagcrème, fluïde en lotion. Allereerst vertel ik je over de lotion. De NCTF-Essence Supreme Regenerating Lotion is heel zacht voor je huid en prikt niet. Het is een waterige en frisse textuur om je make-up te verwijderen en je huid voor te bereiden voor je crème. Je kunt de lotion zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken. De lotion maakt je huid niet droog, maar hydrateert en bevat exfoliërende ingrediënten. Ik vind het een fijne lotion.

P1030023

Na de lotion gebruik ik de dagcrème, NCTF-REVERSE Supreme Regenerating Cream. Het is een heerlijke romige crème geschikt voor de droge huid. Hij maakt je huid echt super zacht! Dat komt onder meer door de seabutter, die het product bevat. De crème smeert goed uit, trekt snel in en voelt comfortabel aan op je huid. Ondanks de kou afgelopen maand was mijn huid dankzij deze crème goed gevoed en gehydrateerd. Echt een toppertje!

P1030034

Tot slot testte ik de fluïde. De NCTF- Reverse Mat Supreme Regenerating Fluid heeft net als de crème een lichte, romige structuur. Het product is geschikt voor de normaal tot gecombineerde huid. Voor mijn huid is de fluïde in de winter iets te luchtig, maar ik bewaar ‘m zeker voor in de zomer. Deze fluïde matteert namelijk ook je huid.

Conclusie
Het enige wat mij verbaast is dat er geen zonnefilter in de crèmes zit. De zon is immers nummer 1 veroorzaker van huidveroudering. Het lijkt mij dus goed om nog een aparte SPF over je crème of fluïde te smeren.

Verder vind ik de NCTF-Reverse Supreme Regenerating Cream echt een heerlijke dagcrème en gebruik ‘m dan ook echt in mijn dagelijks huidverzorgingsritueel. Die rimpels zie ik helaas niet minder worden, maar die verwachting had ik ook niet. Wel heb ik het gevoel dat mijn huid beter gevoed, gehydrateerd, steviger en super zacht is. En dat is niet mis, toch? Zoals gezegd, bewaar ik de fluïde voor richting de zomer. Ik ben erg nieuwsgierig naar het serum van de NCTF-Reverse lijn. Ik heb deze helaas (nog) niet getest, maar ik denk dat het een welkome aanvulling is op de producten. Kortom: ik ben nog niet klaar met de producten van Filorga 🙂

Je koopt de producten van Filorga onder andere bij parfumerie Ici Paris XL.

Deel deze blog: